17. kolo
22.12.2017 19:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Betis - Athletic Bilbao 0:2

Bilbao na hřišti Betisu potvrdilo zlepšující se výsledky, neprohrálo v LaLize ani pošesté v řadě, a dokonce uzmulo svou pátou výhru v sezóně. Sevillský celek nenavázal na své minulé vítězství v Málaze, už potřetí během uplynulých čtyř kol nevstřelil jedinou branku, a propadává se tabulkou stále níže blíže sestupovému pásmu.

Athletic Club nemůže podzimní část sezóny hodnotit pozitivně. Rozhodně chtěl bojovat o evropské poháry, spíše se však držel v dolní polovině tabulky. Pokud by se mu však podařilo udržet nastolený trend a pravidelně bodovat, klidně by mohl ještě svoje cíle naplnit. Betis naopak během Vánoc bude chtít na nepovedené období zapomenout.

Domácí si vypracovali svou první velkou tutovku v 9. minutě. Víctor Camarasa naběhl těsně za pokutové území, jeho střelu ještě tečoval stoper Laporte, a brankář Iago Herrerín měl velké problémy, aby míč vyrazil do své vlastní tyčky. A pak Joaquínův pokus z přímého kopu zastavil doslova na brankové čáře skvělým reflexivním zákrokem.

Ve 31. minutě si naopak obrovskou možnost vytvořili hosté. Susaeta si zasekl míč ve vápně a tlačil své zakončení ke vzdálenější tyčce, zasáhnout ale stačil gólman Adán. Míč se nicméně odrazil k Lekuemu, jenž mohl zacílit do poloprázdné brány, avšak dobře stojící obránce Feddal stačil balón odkopnout do bezpečí, a zastoupil tak Adána.

Poté, co ve 34. minutě Susaetaův přímák vychytal Adán, se po následném rohovém kopu poprvé gólově prosadil baskický klub. V šestnáctce totiž Jordi Amat zbytečně nakopal ležícího Laporteho, s nímž se dostal předtím do křížku, sudí Juan Martínez nařídil penaltu a hříšníka navíc vyloučil. Z bílého puntíku pak nezaváhal Raúl García.

Opravdu těžko se Betisu hrálo v deseti mužích v poli. Naopak náskok hostů mohl navýšit zase Raúl García, nicméně jeho ránu vyrazil do břevna Adán. Druhá branka tohoto střetnutí nakonec přišla na řadu pět minut před koncem. Centr De Marcose z pravé strany si totiž na bližší tyči srazil nešťastně do vlastní sítě bránící Feddal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele