24. kolo
17.02.2018 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Netopýři se probudili za pět minut dvanáct

Ačkoliv se jednalo o zápas třetího s posledním, tak mezi hráči a lavičkami bylo znát velké napětí, protože oběma týmům šlo ho hodně. Během první čtvrthodiny jsme neviděli žádnou pohlednou akci před brankami obou klubů. Hra byla totiž často přerušována fauly a odehrávala se především bitva o střed hřiště. V 27. minutě však mezi domácími fanoušky zavládla obrovská euforie.

Jejich tým se ujal vedení po rohovém kopu. Na ten si naběhl Brown Ideye a nedal gólmanovi, který jen zůstal stát na brankové čáře, nejmenší šanci. Valencia se v dalším průběhu nedokázala probojovat k nějaké větší šanci, přes pevnou defenzívu Málagy. Do kabiny šla tedy obě mužstva za překvapivého průběžného skóre 1:0, nutno podotknout, že hosté rozhodně nehráli v pohodě.

Domácí po změně stran číhali na to, co předvede jejich soupeř a bránila opravdu pozorně. Netopýři se stále nemohli dostat ke své obvyklé hře a navrch měli neočekávaně domácí hráči. V 56. minutě poslední celek tabulky opět prosadil. Po standardní situaci se kulatý nesmysl dostal k volnému hráči, který ho poslal do sítě.

Rozhodčí však odpískal útočný faul a průběžný stav se měnit nemohl. Ani po 70. minutách hrací doby se do žádné výraznější příležitosti nedostali svěřenci Marcelina a schylovalo se k velkém překvapení tohoto kola. Opravdu první velkou tutovku si vypracovali až v 80. minutě. Na roh si na bližší tyč naskočil Francis Coquelin, kterého neuhlídal střelec první branky, a bylo vyrovnáno.

Jen za čtyři minuty se potom odehrály velké věci. Nabíhající Rodrigo byl osloven kolmou přihrávkou a ocitl se téměř v šanci jeden na jednoho. Ignasi Miquel ho však stáhl nedovoleně rukou na zem a jelikož se toto odehrálo ve vápně, musela se pochopitelně kopat penalta. Navíc faulující domácí hráč byl rázem vyloučen. Pokutový kop si postavil Dani Parejo.

Míč poslal přesně do sítě a ačkoli Valencia nehrála vůbec dobře, tak se dostala do vedení 1:2. Málaga měla ještě pět minut nastavení na vyrovnání, ale už se na nic nezmohla. Dalo by se v klidu říci, že místy až marná Valencia vybojovala z ničeho tři body a odsoudila svého sobotního soupeře k ještě těžšímu boji o záchranu.

Autor: David Kvapil / onlajny.com, marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele