23. kolo
10.02.2018 16:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Málaga CF - Atlético Madrid 0:1

Byl to souboj nejhoršího útoku a zároveň nejlepší obrany LaLigy. A v podstatě se ukázalo, že statistická čísla u Málagy a Atlética nelžou. Zatímco domácí se už potřetí v řadě nedokázali střelecky prosadit, hosté udrželi nulu vzadu, a to za ně navíc už v první minutě skóroval Antoine Griezmann. I nadále tak Los Rojiblancos pokračují ve stíhání Barcelony.

Vstup do utkání se madridskému celku vydařil náramně, prakticky ihned po úvodním hvizdu sudího Josého Sáncheze se ujali vedení, a to až do konce nepustili. Po autovém vhazování Vrsaljka se míč následně dostal za šestnáctku, kde ho tvrdě napálil Saúl, od záložníka Keka se pak odrazil do cesty Griezmannovi, jenž z blízkosti zkušeně zacílil.

Málaga se snažila srovnat stav v 17. minutě, to když Rosales rozehrál přímý volný kop centrem na zadní tyčku, kam si nabíhal Ideye, nicméně ten hlavou z brankového území o kousek bránu minul. Jinak však toho první poločas moc nenabídl. Po rohových kopech mohli náskok navýšit snad jen Hernández s Diegem Costou, ani jeden z nic ale neuspěl.

Zkraje druhého dějství andaluský klub znovu svého soupeře potrápil ze standardky, konkrétně to byl Rosales, jenž má v reportéru zahrávat tyto situace, z dálky zakroutil balón přes zeď a tlačil svou střelu pod břevno, výtečně si ovšem počínal brankář Oblak. V 62. minutě se osmělil rovněž En-Nesyri, avšak jeho pokus byl opravdu hodně nepřesný.

Atlético se směrem dopředu nehrnulo, a čím více se blížily závěrečné minuty tohoto střetnutí, tím více se soustředilo na bránění nejtěsnějšího možného rozdílu mezi oběma týmy. Když už se vydalo do útoku, tak v podstatě jen z brejků. Jeden z nich založil Fernando Torres, který pak přihrával na Correu, ten si ale balón špatně zpracoval, a tak z celé akce nezbylo nic.

Jinak se potvrdilo, že se domácí v ofenzívě dlouhodobě neskutečně trápí. Jejich protivník vlastně ani nemusel vynaložit nějaké větší úsilí, aby dokráčel ke třem bodům i s hubeným kontem zaznamenaných gólů. Pokud Málaga opravdu brzy nenajde správnou útočnou alchymii, bude její osud a pád do nižší ligy jistojistě zpečetěn.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele