31. kolo
08.04.2018 12:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Levante UD - UD Las Palmas 2:1

Fotbalisté Levante zvládli veledůležitý záchranářský souboj s Las Palmas a i když ještě zdaleka nemají vyhráno, zvýšili svůj náskok na La Coruňu na osm bodů! Výhra se vůbec nerodila lehce, rozhodující trefa na 2:1 padla až v nastaveném čase a navíc v době, kdy domácí hráli již bez vyloučeného Cokeho. Nutno podotknout, že vítězná trefa Josého Campani byla pastvou pro oko diváka.

Naopak komu se záchrana výrazně vzdálila, je právě Las Palmas. Tým z Kanárských ostrovů potřeboval na půdě Levante nutně vyhrát, nakonec však nemá ani bod a jeho situace už je hodně vážná. Hosté přitom měli první velkou šanci zápasu a kdyby dali gól, mohlo se utkání vyvíjet ve zcela jiném duchu. V 7. minutě postupoval sám na brankáře Ezekiel, situaci ale vůbec nevyřešil dobře. Hosty to muselo hodně mrzet, protože do vedení nakonec šli domácí. Ve 36. minutě předvedlo Levante rychlý kontr a v šestnáctce uklidil balón do sítě Coke.

Las Palmas reagovalo na nepříznivý vývoj střídáním, ale byli to opět domácí, kdo ohrozil soupeřovu branku. Luis Morales se perfektně uvolnil v souboji jeden na jednoho, jenže následně poslal balón nad! Ve fotbale dost často platí známé pravidlo nedáš-dostaneš a přesně to se stalo hráčům Levante. Kanárci totiž rozehráli rohový kop a nacvičený signál na malém vápně dokonal David García.

Od 51. minuty byl tedy výsledek znovu nerozhodný. Las Palmas mohlo dokonat obrat, ale Calleri si s jasnou tutovkou neporadil dobře a balón poslal trestuhodně nad. Na druhé straně zase hlavičkoval Bardi a zasahovat musel Chichizola. Neuspěl ani Martí, který dobře mířil na zadní tyč, kterou o kousek minul. Zápas směřoval ke svému konci a ani jeden z týmů nechtěl remizovat.

Tři minuty před koncem si domácí závěr zápasu zkomplikovali, protože Coke za faul u postranní čáry uviděl druhou žlutou kartu a musel z placu. Krátkou přesilovku Las Palmas nevyužilo, v nastavení otevřelo hru a z brejku dostalo na končených 1:2. José Campaňa předvedl fotbalovou lahůdku, když technickým obstřelem nedal brankáři šanci.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele