6. kolo
23.09.2017 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Girona FC - FC Barcelona 0:3

Přestože ve vzájemném duelu dokázala Girona vstřelit více gólů než slavná Barcelona, odchází ligový nováček z malého katalánského derby poražen výsledkem 0:3. Domácí si totiž připsali dva vlastní góly, jež podtrhl jednou trefou Luis Suárez, a Barcelona tak nadále i po šestém kole dominuje La Lize bez ztráty jediného bodu.

Po nešťastných zásazích Francisca Adaye s brankářem Iraizozem barcelonští udrželi čtyřbodový náskok před druhým Atlétikem Madrid, zatímco obhájce titulu Real Madrid zůstává za prvním místem o sedm bodů. Poněkud kuriózně je po tomto zápase druhým nejlepším střelcem Barcelony hráč soupeře, který pošle míč do vlastní sítě, neboť po devítigólovém Lionelu Messim, jenž v Gironě výjimečně vyšel střelecky naprázdno, další tři vstřelené barcelonské góly padly přímým přičiněním protihráčů.

K průlomu skóre sice došlo již po čtvrthodině hry, kdy Aday tečoval do vlastní branky Albův střílený centr. Po zbytek první půle již ale favorizovaní hosté nijak netlačili na pilu a dominovali hře bez většího nasazení. Na větší šance si diváci museli počkat až po změně stran, za zmínku z úvodní pětačtyřicetiminutovky stojí již snad jen Messiho přímý kop, s nímž si Gorka Iraizoz dokázal poradit.

Gólman Girony si však hned na úvod druhého poločasu připsal další inkasovaný gól, s nímž nemohl prakticky nic dělat. Šikovná patička Aleixe Vidala totiž našla volného Suáreze, který neméně vychytralým přešlápnutím přes míč obalamutil Iraizoza natolik, aby si baskický brankář v chaotické situaci srazil míč za svá záda.

V devětašedesáté minutě pak stanovil konečné skóre 3:0 aktivní Suárez po vydařené kolmici Sergiho Roberta a chladnokrevném zakončením nastalého samostatného úniku. Pro uruguayského ostrostřelce šlo o jubilejní stý zápas v dresu katalánského velkoklubu a touto brankou posunul své statistiky na úctyhodných 87 zásahů.

Zatímco Gironu čeká příští týden výjezd na půdu Celty Vigo, Barcelona ještě před domácím kláním s Las Palmas vyjede do Lisabonu k zápasu Ligy mistrů proti tamnímu Sportingu.

Autor: Martin Kantor / espn.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To bude tezky zapas, tak brzo po sobe, ale verim ve vitezstvi..... ale prvni polocas to nebude vic jak o gol ani na jedne ani na druhe strane. Zacatek bude rozpacity, rozhodne druhy polocas.

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí mají ještě menší odpočinek než my.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ttopi

Tohle musí být jasná výhra. 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz toto dame pred Ligou Mistru, bude to nadhera.... a budeme "v suchu" - tedy s dobrym pocitem bez ztraty pujdeme dal do jine souteze

Reagovat
smazaný uživatel

Chci vidět zodpovědný , poctivý výkon s jakoukoliv zaslouženou výhrou. Jestli chceme titul, ty venkovní zápasy se musí výrazně zlepšit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je typ soupeřů, na kterých si hobit honí statistiky. Takže minimálně 0:3.

Reagovat
10FKK
Reagovat
smazaný uživatel

, ten už ti asi neodpoví . Ta statistika je ale staršího data, kolik tomu Realu nastřílel k dnešnímu dni, nevíš?

Reagovat
smazaný uživatel

, když jsem uviděl to video začínající tím svlečeným dresem, hned jsem si vzpomněl, jak ten osel, posedlý Messim, se taky vysvlékl, aby následně byl za simulace vyloučen a ještě vrazil do rozhodčího.

Reagovat
ttopi

Jestli to nebude tím, že proti nim odehrál nejvíce duelů ze všech zmiňpvaných.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to těžký zápas. Girona má od začátku sezóny celkem slušné vyedky a na nás se budou chtít hecnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc venku, neměli bysme se nějak šetřit

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

ale asi vyhrají hosté 1:3

Reagovat
technecium

Beru jakoukoliv výhru. Venku dlouhodobě neumíme, ale snad se na derby hecneme. Snad bude rotace pokračovat.

Stegen - Semedo, Mascherano, Umtiti, Alba - Roberto, Paulinho - Denis, Messi, Vidal - Suarez

Reagovat
smazaný uživatel

good match

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele