24. kolo
16.02.2018 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Girona FC - CD Leganés 3:0

Páteční souboj dvou týmů, které ještě donedávna hrály v Segundě División a nyní nejsou až tak daleko od pohárových příček v nejvyšší španělské fotbalové soutěži, přinesl jasnou záležitost ze strany domácích. Oba kluby začaly spíše opatrněji a bylo jasně vidět, že se nechtějí dopustit žádné chyby. Domácí sice byli častěji na míči, ale v 9. minutě se Nordin Amrabat ocitl v dobré pozici, ze které neváhal z větší vzdálenosti vypálit.

S jeho pokusem si bezpečně poradil Yassine Bounou. O šest minut později se ke slovu dostala rovněž Girona. A kdo jiný, než Cristhian Stuani. Ten si ve vápně šikovně naběhl na centr z pravé strany, ale jeho pokus pohotovým zákrokem zastavil Iván Cuéllar. V 23. minutě se začaly dít věci, které ovlivnily následující průběh zápasu.

Z pravé strany opět přišel centr do vápna, který bohužel pro hosty nešťastně rukou zasáhl Martín Mantovani. Rozhodčí měl o celé situaci přehled a nařídil pokutový kop. Toho se ujal již zmiňovaný Stuani. Cuéllar vystihl směr kopu, dokonce si sáhl na míč, ale razantní střelu se mu vyrazit nepodařilo. Po této brance se o něco více otevřely obrany u obou týmů, čehož využila opět Girona.

Domácí se pustili do rychlého protiútoku, Cristian Portu unikl po krásné přihrávce celé obraně Leganésu a nekompromisní střelou úspěšně poslal míč do sítě. Hosté po změně stran převzali iniciativu nad zápasem, zatímco katalánský klub především bránil a hájil své dvoubrankové vedení. V 62. minutě však dalšího protiútoku málem využila Girona.

Z brejku se ke střele odhodlal Aleix García, který jen těsně minul brankovou konstrukci. K další vážnější akci Leganésu došlo až v 75. minutě, kdy Gerard Gumbau natáhl ke střele z dálky. Trefil jen prostředek branky, kde už číhal opět Bounou. Na nemastný, neslaný výkon odpověděli znovu domácí. Po standardní situaci přiletěl míč na zadní tyč, který si našel Juanpe a hlavičkou ho poslal do branky.

Pět minut do konce řádné hrací doby a na světelné tabuli svítil stav 3:0. Právě tato gólová akce byla to poslední zajímavé, co fanoušci na stadionu viděli. Girona si tedy na konto připisuje další tři body a opět se přiblížila pohárovým příčkám.

Autor: David Kvapil / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele