6. kolo
24.09.2017 16:15 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe CF - Villarreal CF 4:0

Odpolední utkání šestého kola La Ligy mezi Getafe s Villarrealem mělo až nečekaně hladký průběh. První jmenovaní totiž zvítězili drtivě 4:0, přičemž všechny góly nasázeli až po změně stran a hned tři z nich vtěsnali do necelé čtvrthodiny. Žlutá ponorka po třech zápasech bez porážky ošklivě narazila a nachází se až v druhé polovině tabulky na čtrnáctém místě, zatímco Getafe se drží vprostřed pole na desáté příčce.

Vše se přitom mohlo ubírat zcela jiným směrem, kdyby v patnácté minutě proměnil Cedric Bakambú výtečnou šanci po kolmici Triguerose. Útočník Villarrealu však těsně minul horní růžek branky a marně reklamoval domnělou teč bránícího hráče. Deset minut nato na opačné straně vyslal mimořádně tvrdou ránu Arambarri, ovšem míč k úlevě brankáře Barbosy zamířil neomylně do středu brány, kde jej gólman Villarrealu zvládl vytěsnit nad břevno. Z nastalého rohu pak hráči Getafe vytěžili průlom skóre, jenže radost střílejícímu Ángelovi Rodríguezovi okamžitě zhatil správně vytažený praporek čárového rozhodčího.

Když v závěru první půle neuspěli po pohledných akcích Bakambú i Bergara, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu. Ten však po změně stran vzal velmi brzy za své, neboť po pouhých osmi minutách od startu druhého poločasu domácí skórovali z rohového kopu. Stoper Calá sice vyhranou hlavičku neumístil mezi tři tyče, ale posadil ji místo toho s trochou štěstí přesně k volnému Ángelovi, který se tentokráte ofsajdové pasti vyhnul a přesně hlavou umístil míč k tyči.

Krátce po hodině hry bylo pro hosty ještě hůře, neboť došlo ke katastrofálnímu zkratu defenzivy a okamžitému trestu. Stoper Semedo totiž po nedbalé zpětné přihrávce příliš dlouho otálel, jak s míčem naložit, až mu jej vypíchl Jorge Molina a samostatný únik zakončil obstřelením bezmocného Barbosy.

Než se zaskočení hráči Villarrealu stihli vzpamatovat z dvoubrankového manka, hladové Getafe přidalo další gól. Výtečný Suárezův centr zprava si znovu vyhlédl stoper Calá a jeho prudká hlavička gólových parametrů si žádala skvostný zákrok, který také Barbosa předvedl. Naneštěstí pro brankáře hostí odražený míč připadl dobíhajícímu Bergarovi, pro nějž už nebyl sebemenší problém uklidit jej zblízka do prázdné brány.

O vítězi bylo od té chvíle rozhodnuto a domácí si zbytek utkání před vlastními diváky užívali plnými doušky. V druhé minutě nastavení dodal výsledku punc debaklu svým druhým zásahem odpoledne Ángel Rodríguez, jenž na přední tyči tečoval přímý kop Fajra a stanovil konečné skóre 4:0 pro Getafe.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele