17. kolo
20.12.2017 19:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Getafe CF - UD Las Palmas 2:0

Getafe doma zvládlo utkání se soupeřem z Kanárských ostrovů a připsalo si cenné tři body. Ty mu zajistily ještě v první půli branky Caly a Ndiayeho, protože hosté se nedokázali přesně trefit ani jednou a po právu odcházejí poražení.

Getafe nehodlalo v posledním utkání jarní části nic podcenit a před vlastními fanoušky nasadilo silnou sestavu. Vešli se do ní hráči jako Guaita, Suárez, Cala, Portillo, Mora, Fajr, Ndiaye nebo Molina. Hostující celek z Kanárských ostrovů přijel na předměstí Madridu s oporami jako Lizoain, Míchel, Bigas, Aquilani, Castellano, Tannane, Calleri nebo Rémy.

Getafe jako domácí celek nečekalo na první branku moc dlouho. Hned v 6. minutě Damián Suárez poslal centr před branku, kde hlavou míč nasměroval do branky obránce Juan Cala, který neměl potíže s překonáním Lizoaina a domácí vedli o jednu branku!

Ani Las Palmas vyloženě neváhalo a díky rychlých útokům se dostávalo do zajímavých šancí, které domácí hráči jen těžko pokrývali. Ve 12. minutě se Loïc Rémy dostal až k zakončení po rychlé akci vedené po křídle,branku ale naneštěstí pro hostující celek trestuhodně minul! Las Palmas nepůsobilo moc živě a většina jeho akce spatřila světlo světa jen díky špatné rozehrávce domácího týmu, který dnes nepůsobil příliš jistě.

Další velkou chybu způsobili hostující hráči poté, co po nepovedené nahrávce Vitorina Antuňese zpracoval míč Amath Ndiaye a krásnou ranou v poměrně snadné úloze propálil brankáře Lizoaina. Ten se natahoval marně. A nebyla to jeho jediná práce, kterou musel odvádět, protože jeho obránci mu dnes večer příliš nepomáhali. Na opačné straně se do zakončení dostal italský veterán Alberto Aquilani, ale jeho rána z první mnoho nebezpečí pro brankáře Guaitu neznamenala.

Pár minut před koncem první půle se Jorge Molina dostal za obranu soupeře a už mohl ve vápně vystřelit, ale zezadu se k němu přiřítil obránce a podle Molinova mínění jej fauloval. Sudí ale jeho názor nesdílel a nechal ve hře pokračovat. První poločas zakončil nevýraznou akcí Jonathan Viera, který sice dostal šanci zakončit, ale pálil před vápnem mimo!

Hosté měli své šance na skórování a málokdo by se asi divil, kdyby Las Palmas srovnalo. Loïc Rémy například dostal míč po chybě obrany domácích hráčů a mohl zakončovat do prázdné brány, jenže tu netrefil a mohl skrývat hlavu do dlaní! Alberto Aquilani v další šanci také neproměnil zajímavý postup na domácí bránu, třebaže mu domácí obránci nechali dostatek prostoru dokonce ke střele!

Cala v další šanci v závěru utkání přestřelil bránu a pokus domácího Ángela Rodrígueze se odkutálel také za brankovou čáru, aniž by někoho ohrozil. Brankář Lizoain se dnes překonával a nenechal za svá záda pustit více než dvě branky. I ty ale domácím v pohodě stačily.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele