12. kolo
18.11.2017 13:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Getafe CF - Deportivo Alavés 4:1

Pouze jednou Alavés inkasoval v této sezóně více než dvakrát. Teď k tomu došlo znovu, tentokráte si však na své konto připsal dokonce čtyři obdržené branky. V Getafe se mu hrubě nezdařil start do zápasu, v rychlosti prohrával o dvě branky, aby jeho soupeř po obrátce přidal další dva góly. V závěru pak bylo konečné skóre jen kosmeticky upraveno.

Před reprezentační přestávkou se Deportivo zaradovalo z teprve svého druhého bodového úspěchu, protože se mu podařilo nejtěsnějším možným způsobem skolit Espanyol. Mělo tak oprávněně své důvody věřit si na svého protivníka, kterého navíc před třemi týdny porazilo v rámci Copa del Rey. Jenže nyní opravdu tvrdě narazilo.

Getafe si totiž šlo za svým prvním vítězstvím nad baskickým celkem od roku 2005 už od úvodních minut. V 6. minutě Arambarri poslal centr do brankového území, kam si naběhl zcela nehlídaný Bergara, jenž s troškou štěstí dopravil míč za brankovou čáru. Vyrovnat mohl záhy Munir, jenže svou dělovku nasměroval jen do gólmana Guaity.

Naopak jen minutu na to domácí přidali svůj druhý přesný zásah. Obránce Adrián Diéguez srazil ve vzduchu ve vápně pronikajícího Jorgeho Molinu, sudí Santiago Jaime ukázal na bílý puntík, a proměněnou penaltu měl následně na svědomí sám faulovaný, který s přehledem poslal svou střelu do protipohybu brankáře Fernanda Pachecy.

Z téhle studené sprchy se Alavés jednoduše neosušil. Naopak mohl být ještě rád, že v závěru půle neskóroval znovu Jorge Molina, jehož pravačku musel likvidovat Fernando Pacheco. Osm minut po obrátce mužstvo z madridského předměstí vedení navýšilo, po dlouhém pasu Portilla se chytrým zakončením z šestnáctky prosadil Ángel.

Ángel se v 64. minutě zapsal na střeleckou listinu ještě jednou. Hlavou mu balón sklepl Jorge Molina, domácí útočník využil podklouznutí stopera Alexise a nádhernou ránou překonal zkoprnělého Fernando Pachecu. Hosté devět minut před koncem přidali aspoň čestný úspěch, po pěkné kombinaci a centru Ibaie Gómeze hlavou zacílil Santos.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele