37. kolo
12.05.2018 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Getafe CF - Atlético Madrid 0:1

Malé madridské derby vyznělo pro Atlético nejtěsnějším rozdílem a to se na finále Evropské ligy naladilo tím nejlepším způsobem. Jediná branka padla hned z kraje utkání a postaral se o ní záložník Koke. Getafe si přibouchlo dveře do evropských pohárů. V zápase neproměnil penaltu Faycal Fajr.

Oba celky ještě měly o co hrát. Především domácí Getafe potřebovalo vyhrát, aby se udrželo v bojích o sedmou příčku a tím pádem místenku do Evropské ligy. Atlético zase hájilo druhé místo před Realem a madridské derby také bralo jako dobrou přípravu na nadcházející finále Evropské ligy proti Marseille.

Favoritem bylo bez pochyby Atlético, kterému vyšel začátek utkání přesně podle představ. Griezmann si ve vápně počkal, až se mu nabídne Koke, ten měl následně spoustu času vystřelit na vzdálenější tyč, což také učinil a překonal Guaitu. Ve 27. minutě se Atleti hnali do další příležitosti a tentokrát už Guaita výborně zasáhl. Proti Costovi rychle vyběhl, čímž celou akci hostů narušil. Ne že by Getafe hrálo vyloženě špatně, to vůbec ne, ovšem obranu Los Colchoneros nedokázalo jakkoliv překvapit. Domácí tak odcházeli do šaten jako méně spokojenější.

Těsné výsledky Atlética nejsou ničím výjimečným a Simeoneho ekipa ve druhém poločase zvolnila tempo, nicméně výsledek bez problémů držela. Pravdou je, že hosté se dopouštěli poměrně často faulů a jeden z nich byl čtvrthodinu před koncem zápasu posouzen jako penaltový. Getafe dostalo obrovskou příležitost na vyrovnání, jenomže Faycal Fajr si vylámal zuby na skvělém Oblakovi. Větší šanci už si Getafe nevytvořilo, naopak zvýšit mohli Atleti, ale Fernando Torres poslal balón hodně nad. Atlético zvítězilo v madridském derby 1:0 a pojistilo si druhé místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele