11. kolo
04.11.2017 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Barcelona - Sevilla FC 2:1

Díky dvěma trefám Paca Alcácera si Barcelona připsala desáté vítězství po jedenácti kolech, když na domácí půdě přehrála Sevillu 2:1. Někdejší forvard Valencie přitom nastoupil v základní sestavě katalánského celku teprve podruhé, a hned se v průběhu první půle postaral o průlom skóre. Po změně stran sice z rohového kopu dokázal srovnat Guido Pizarro, jenže pouhých pár minut nato Alcácer udeřil podruhé a udržel Barcelonu na čele tabulky se čtyřbodovým náskokem na druhé místo.

S nevýraznou bezbrankovou remízou v Lize mistrů proti řeckému Olympiakosu v zádech barcelonští od úvodního hvizdu chtěli skórovat co nejdříve a brankář Soria musel likvidovat první střelecké pokusy z kopaček Messiho se Suárezem. Záhy neuspěl ani Busquets, ovšem v třiadvacáté minutě si Sergio Escudero nezvládl poradit s dlouhým Suárezovým nákopem a Paco Alcácer pohotově z prvního doteku napálil míč do sítě.

Doposud zaražení hosté se zmátořili až po změně stran, ovšem s okamžitým úspěchem. Šance Muriela se Sarabiou ještě přišly vniveč, zato v devětapadesáté minutě při Banegově rohu předskočil Gérarda Piquého Guido Pizarro a perfektní hlavičkou srovnal na 1:1.

Bylo tak znovu na domácích, aby potvrdili roli favorita a vedení si vybojovali zpět. Piquého dalekonosná rána na odčinění dřívějšího nezdaru skončila pouze na břevně, ale pouhých šest minut po Pizarrově trefě si na Rakiticův centr počítal opět Alcácer a chladnokrevně zblízka skóroval. O poklidné dohrání zápasu se mohlo postarat odpískání pokutového kopu za zákrok Escudera na Rakitice, což ovšem rozhodčím uniklo. Přesto Barcelona dovedla utkání do vítězného konce a nadále kraluje letošnímu ročníku La Ligy.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
boryland

3:1...........Leo 2,Luis..........

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kdysi jsem se každý zápas těšil na ofenzívní jízdu a teď vím, že to tak nebude, i když možná vyhrajeme. V LM se ukázalo, že španělské kluby jsou na úpadku.

Reagovat
smazaný uživatel

ježiš, přestaňte furt s tím fňukáním. To se nedá číst. Prostě to teď ofenzivně a herně není ono, tak to respektujte. Dávat to do každýho příspěvku, je úchylný.

Reagovat
valloire

Reagovat
drussbarb

Nic není věčné ... Já se stejně dívám spíš kvůli Messimu. Jen nevím, co dál, až skončí, asi začnu zase sledovat NHL kvůli Jágrovi

Reagovat
valloire

0-2

Reagovat
Assassin11

jseš ubohej chudák

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona hraje letos hroznej fotbal... ale ucelnej

neda se na to sice divat... ale body sbiraji a titul udelaji - maji ho uz skoro na dosah (pokud nedojde k velkymu prekvapeni s Valencii)

Reagovat
smazaný uživatel

Njn to by musel RM udelat takovou serie snu.

Navic museji hrat mistrovsky sveta klubu, budou unaveny.

Letos staci jedno el Clasico neprohrat a titul je v dosahu.

Valencie letos pro Barca nebude problem s ucelny fotbal od Valverde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele