12. kolo
19.11.2017 16:15 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Valencia CF 0:2

Valencia neztratila nic ze svého elánu ani po reprezentační přestávce, počtvrté během uplynulých pěti zápasů napříč všemi soutěžemi udržela čisté konto a připsala si celkově už své deváté vítězství v řadě. I nadále tak okupuje druhou příčku za vedoucí Barcelonou. Espnayol se naopak po této porážce z dolní poloviny tabulky nevyhoupl.

Netopýry však na barcelonské půdě ani zdaleka nečekala jednoduchá práce. Domácí, kteří byli hlavně v první půli jasně lepším týmem, totiž číselně na rozdíl od mizerného útoku disponují velice slušnou defenzívou, a opravdu trvalo, než se favorit tohoto střetnutí prosadil. Na vítěznou trefu Geoffreyho Kondogbiy následně navázal Santi Mina.

A to navíc kouč Quique Sánchez musel už po čtvrthodině hry řešit jednu hodně nepříjemnou záležitost, jelikož kvůli svalovým problémům musel ze hry odstoupit Léo Baptistao, jehož nahradil José Jurado. První půlhodina utkání nenabídla na obou stranách prakticky nic. Pak se však s gólovými šancemi roztrhl pořádně naducaný pytel.

Ve 28. minutě se propracoval do první tutovky Espanyol. Jeho soupeř přestal hrát, neboť si myslel, že tuhle akci zastaví ofsajd, byla to ovšem velká chyba lávky. Z otočky tak mohl vypálit z vyložené pozice David López, s jehož pokusem měl Neto nemalé potíže. Hostující gólman o pár chvil později zasahoval zase, Sergia Garcíu ale vychytal s přehledem.

Domácí byli hodně na koni a o pár chvil později mohli znovu udeřit. Gerard Moreno zamíchal v pokutovém území s balónem, přihrál ho do malého vápna Piattimu, jenže jeho slabé zakončení zlikvidoval Neto. Ve 36. minutě byl Espanyol vstřelenému gólu ještě blíže než kdy předtím, avšak Gerard Moreno po parádním zpracování trefil pouze tyčku.

Smolný první poločas vyústil pro Espanyol ve 41. minutě ještě jednou nastřelenou brankovou konstrukcí. Lomit rukama tentokráte mohl Sergi Darder, jehož rána zpoza vápna se zastavila o vzdálenější tyčku. I ve druhé půli působila Valencia hodně bezradným dojmem. Její sok byl směrem dopředu aktivnější, nesetkal se však s dobrou koncovkou.

Hosté naopak proměnili, na co sáhli, a nakonec se radovali asi nezaslouženě ze zisku tří bodů. V 67. minutě odvrátil bek Aarón Martín centr z levé strany od Josého Gayy pouze k nohám Kondogbiy, jenž výstavní pumelicí parádně zacílil. A pak skóroval Santi Mina poté, co obrovskou individuální hrubici předvedl domácí kapitán Víctor Sánchez.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to tezke..0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele