20. kolo
20.01.2018 13:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Sevilla FC 0:3

Trenér Vincenzo Montella si může z hluboka oddechnout, protože se mu konečně začalo dařit i na ligové scéně. Jeho Sevilla si dokázala poradit bez větších potíží s Espanyolem Barcelona a ještě domácímu týmu nadělila tři branky. Perfektní poledne pro kritizovaného italského trenéra podpořené čistým kontem.

Sevilla se dlouho trápila a v LaLize se pod trenérem Montellou začala kývat židle ještě dřív, než na ni italský trenér vůbec pořádně dosedl. I proto byl jeho dnešní výkon ostře sledován. Určitě Seville pomohla také poslední výhra nad Atléticem Madrid, na kterou mohlo mužstvo navázat. Ani Espanyol ale nevykazoval známky slabosti a chtěl být favoritovi na domácí půdě minimálně vyrovnaným soupeřem.

Prakticky se tomu tak dělo, protože v prvních minutách se rozhodně nedalo mluvit o nějaké nadvládě Sevilly. Brankář Sergio Rico musel naopak několikrát hodně nejistě zasahovat. Vázquez vymyslel nahrávku na Muriela, ale jeho přizemní centr zprava nikoho ze spoluhráčů v pokutovém území nenašel. Na opačné straně se několikrát dostával ke střele Leo Baptistão, který dělal zadákům Sevilly velké potíže.

V patnácté minutě už se hosté ujali vedení. Nejprve se do rány položil Joaquín Correa, jenže brankář Diego López jeho střelu zpoza vápna vyrazil. Pouze ale k nohám dobíhajícího útočníka Franca Vázqueze, který už měl úlohu jednoduchou a balon dorazil do sítě - 1:0 pro Sevillu.

Zajímavou šanci o pár minut později měl Escudero, který mířil přes zeď po standardní situaci, ale na brankáře Lópeze jeho um neplatil. Po dvaceti minutách Muriel utíkal na levé straně a jen těsně svým zakončením minul tyč! Muriel se často dostával do střetu s obránci domácího celku či s trávníkem, ale sudí nepískal. Chvíli tempo hry ustávalo, ale možná to byla jen uspávací taktika hostí.

Po třiceti minutách se totiž k míči po krásné nahrávce dostal Pablo Sarabia a ve vápně domácího týmu ukázal dostatek šikovnosti i zdravé drzosti. Proběhl s míčem u nohy mezi dvěma hráči a následně celou akci zakončil přesnou střelou k tyči - 2:0.

Tenhle gól byl pro domácí definitivním zlomem. Morenova tvrdá levačka ze středu ze střední vzdálenosti skončila na prvním protihráči a zakončila tím první půli. Do té druhé nastoupili v domácím dresu Sánchez s Garcíou, aby pozvedli nepříliš aktivní útok.

Hodně zajímavou akci Espanyolu na snížení vymyslel hostující obránce Gabriel Mercado, který malou domů nechtěně nahrál na Gerarda Morena. Ten ihned poslal balon na nabíhajícího Lea Baptistãa před prázdnou bránu, ale mladý útočník netrefil ideálně míč! Po hodině hry musel zasahovat zkušený brankář Diego López proti šanci Sarabii po centru od Mercada, ale vše v klidu zvládl.

Střídající Navarro zkusil centr zprava na střed vápna, ale tam si balon včas stáhl brankář Rico. Deset minut před koncem pálil Navas, ale branky docílil až Luis Muriel. Ten si v nastavení druhé půle poradil po brilantní akci, přešel přes tři protihráče a balon nasměroval přesně za záda Lópeze!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele