33. kolo
18.04.2018 19:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - SD Eibar 0:1

Eibar ukončil svůj šestizápasový půst bez vítězství a odvezl si tři body z půdy Espanyolu, který naopak protáhl svou šňůru s absencí tříbodového výsledku už na pět utkání v řadě. Souboj dvou celků, kterým půjde ve zbývajících pěti kolech pouze o to skončit v tabulce co nejvýše, rozhodla jedna jediná branka Davida Lombána ze 32. minuty.

Obě mužstva nebyla před vzájemným kláním ve formě a potřebovala konečně nějakou vzpruhu, aby zbytek tohoto ročníku dohrála v pohodovější atmosféře. Jako by se však herní mizérie v uplynulých týdnech u obou podepsala i ve vloženém kole, neboť první půlhodina nenabídla až na nepřesnou hlavičku hostujícího Rubéna Peñy zhola nic.

Až pak Eibar poprvé a také naposledy udeřil. Ve finále tenhle duel opravdu mohla rozhodnout snad jen standardní situace a to se nakonec potvrdilo. Pedro León z rohového čtvrtkruhu zakroutil centr někam na hranici brankového území, kde Lombán přetlačil bránícího Maria Hermosa, a hlavou překonal bezmocného brankáře Paua Lópeze.

Jakousi pološanci si vytvořil barcelonský tým až po přestávce. Ve vápně soupeře vznikl ve 48. minutě docela slušný závar, málem si vlastní branku připsal na své konto Paulo Oliveira, nebýt včasného zákroku gólmana Dmitroviče. O dost nebezpečněji si počínal Gerard Moreno v 60. minutě, jenže po centru Javiho Lópeze hlavičkoval těsně mimo.

Mužstvo z Baskicka mohlo svůj náskok navýšit o tři minuty později, z levé strany si blíže do středu seběhl Ivi, nicméně jeho pokus mířící na bližší tyčku skončil vedle brány. Espanyol mohl urvat aspoň bod díky dvěma slušným možnostem, nicméně Gerard Moreno z úhlu nevyzrál na Dmitroviče, a to samé pak platilo i o Sergiovi Garcíovi.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele