10. kolo
30.10.2017 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Real Betis 1:0

Celý říjen Espanyol nemohl dosáhnout na jakékoli své vítězství, až se nakonec dočkal v poslední možnou chvíli. Stejně jako v obou případech v loňské sezóně se mu podařilo také na třetí pokus skolit Betis, a to díky jedné jediné trefě Gerarda Morena. Sevillský celek teprve podruhé v sezóně v nějakém utkání neskóroval.

Oba týmy před samotným soubojem dělilo v tabulce hned šest bodů. Zatímco Betisu se v útoku doposud velmi slušně dařilo, Espanyol v ofenzívě dlouhodobě spíše tápe. Tentokráte ale rozhodla obranná činnost, kterou lépe zvládli domácí. Hosté sice drželi daleko více míč na svých kopačkách, platné jim to ale bylo jako mrtvému zimník.

V úvodu byl evidentně hodně nažhavený Mario Hermoso, který se jakožto stoper dostal během sedmi minut překvapivě hned ke dvěma zakončením. Nicméně sevillský gólman Adán si nejprve poradil s jeho hlavičkou a pak se i stihl vrátit do své brány, když se ho jeho soupeř snažil překonat dlouhým nákopem zhruba z poloviny hřiště.

Betis měl v první půli největší možnost načít brankový účet v 16. minutě. Fabián Ruiz za vápnem napřáhl svou levačkou, technickou střelou se snažil překonat brankáře Paua Lópeze, jenže míč nakonec skončil na spojnici tyče a břevna. Vzápětí zase musel zasahovat Adán, po rohovém kopu si na něj totiž hlavou vyskakoval Gerard Moreno.

Další větší šance s sebou přineslo až druhé dějství. Byl to nejprve Barragán, kdo v 53. minutě mohl rozvlnit síť, chytrým a skrytým pokusem po zemi se snažil zacílit za záda Paua Lópeze, ten však vytasil perfektní zákrok. V 55. minutě naopak Espanyol gólově udeřil. Gerard Moreno si zpracoval centr Piattiho na prsa a z halfvoleje přesně zamířil.

Kdyby dvacet minut před koncem David López zakroutil balón k tyči, a ne jen vedle, a nebo kdyby těsně před svým střídáním neselhal v koncovce José Jurado, mohlo být o vítězi tohoto duelu rozhodnuto. Takhle se barcelonský klub musel ještě o výsledek strachovat. Měl ve finále štěstí, že Pau López tři minuty před koncem vychytal Sergia Leóna.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele