13. kolo
27.11.2017 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Getafe CF 1:0

Potvrdilo se, že v soubojích obou dvou mužstev v blízké minulosti, konkrétně hovoříme o předchozích čtyřech případech, vítězilo mužstvo hrající před vlastními fanoušky. I nyní tři body zůstaly v domácím prostředí. O nejtěsnější možné vítězství Espanyolu nad Getafe se postaral deset minut po změně stran nejlepší střelec týmu Gerard Moreno.

V pozitivnější náladě byli před tímto kláním hosté, kteří v uplynulých čtyřech kolech neprohráli, a v tabulce tak byli před svým sokem o tři body napřed. Jenže domácí nakonec napravili své dva minulé nezdary v Alavési a s Valencií a posunuli se v průběžném pořadí těsně za svého soupeře, přesněji řečeno na třináctou příčku.

Barcelonský celek zahrozil poprvé už v 7. minutě. Aarón Martín vyběhl z levého kraje obrany, přeběhl nikým neatakovaný půlku hřiště a zpoza vápna ozkoušel svou levačku, nevyzrál ovšem na brankáře Guaitu, jenž jednoruč vyrazil balón do zámezí. Ještě blíže byl pak úvodní brance po standardní situaci stoper Mario Hermoso.

Piatti z levé strany poslal dlouhý centr do šestnáctky, tam našel hlavou svého spoluhráče, jehož táhlá střela zastavila až o břevno. Dorážet se ještě snažil David López, jenže z voleje trestuhodně zamířil jen nad. Ve 24. minutě naopak mohlo udeřit Getafe a David López v tu chvíli napravil své neproměnění předchozí šance, protože právě on situaci zachránil.

Ángel zachytil mizernou rozehrávku Espanyolu a sprintem si to namířil na bránu. Ve vápně ještě přihrál míč lépe postavenému Jorgemu Molinovi, jenž byl před gólmanem Pauem Lópezem zcela sám. Jenže tak dlouho váhal se zakončením, až mu poctivě vracející se David López míč před brankovou čárou zablokoval a zamezil mu ve skórování.

O osudu utkání ve druhé půli rozhodl Gerard Moreno v 55. minutě, na zadní tyči totiž jemně tečoval pas Piattiho z přímého volného kopu do sítě. Getafe se na vyrovnání nezmohlo, směrem dopředu zkrátka nemělo potřebnou kvalitu. Mohlo být vlastně rádo, že v 74. minutě nenavýšil náskok znovu Gerard Moreno, jehož musel vychytat pozorný Guaita.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele