22. kolo
04.02.2018 16:15 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Remíza ve vodní spoušti

Ve velmi složitých podmínkách FC Barcelona alespoň vydřela bod nad Espanyolem. Od úvodního hvizdu taktovku nad zápasem převzali hosté, kteří se drželi po celou dobu na polovině svého soka. Navzdory významné výhodě v držení míče fanoušci na Cornellà-El Prat nemohli být svědky žádné jasné situace.

V katalánské metropoli opravdu hustě zkrápěl trávník déšť a hrálo se na podmáčeném hřišti, což komplikovalo svěřencům Ernesta Valverdeho kombinaci. Do první šance se dostal v 22. minutě Philippe Coutinho. Pálil z hranice vápna, ale míčem nastřelil pouze břevno. Za pět minut později přišel s odpovědí Espanyol.

Léo Baptistão vystřelil rovněž z hranice pokutového území, ale s jeho tvrdou střelou si Marc-André ter Stegen s menšími kompilacemi poradil. O pár minutek později zahrozil ze standardky Luis Suárez, ale jeho střela z 30 metrů minula branku. Do kabin tedy oba týmy mohly jít za bezbrankového skóre, i když šance byly na obou stránkách. Po změně stran se domácí ujali překvapivě vedení.

Na vlastní polovině totiž udělal chybu Paco Alcácer a aktivní Baptistão toho využil, jenže míč si zpracoval o moment dříve v zámezí, tudíž gól platit nemohl. V 59. minutě konečně přišel na hřiště Leo Messi, který měl okamžitě po svém příchodu nelehký úkol, protože měl brzy před sebou osud zápasu, který musel zvrátit.

Sergio García unikl na pravém křídle, nacentroval do vápna, kde se ocitl Gerard Moreno a poslal míč hlavičkou za záda ter Stegena. Hosté měli na vyrovnání a případné otočení pouze něco přes dvacet minut. Až v 82. minutě se to podařilo Gerardovi Piquému. Ze strany zahrával standardku Messi, kterou využil hlavičkou právě barcelonský stoper.

Závěr zápasu byl hodně vyostřený a nebylo nouze o emoce, včetně těch negativních, spojených s konfliktem mezi Morenem a Piquém. Výsledek tedy už změněn nebyl. Zápas byl hodně ovlivněný hustým lijákem a míč byl doslova nasáklý jakou houba. Hráči z hlavního města Katalánska si tedy rozdělili spravedlivě po jednom bodu.

Autor: David Kvapil / marca.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
valloire

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
boryland

1:3.............Leo 2,Luis.............

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele