17. kolo
22.12.2017 21:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Atlético utrpělo svou první porážku v lize

Páteční program 17. kola LaLigy pokračoval duelem Espanyolu Barcelona s Atléticem Madrid. Do tohoto utkání vstupovali hosté v roli jasného favorita. Hra se přelévala v úvodních minutách ze strany na stranu, ale k výraznější gólové příležitosti se dostalo až v 19. minutě. Léo Baptistão se z levé strany řítil sám na hostujícího gólmana, ale v zakončení selhal.

Chtěl lobnout Jana Oblaka, který si trošku vyběhl, ale to se mu nepodařilo a střela mířila mimo. O sedm minut později měl brankář Atlética mnohem více starostí. Zpoza velkého vápna pálil David López. Míč však mířil doprostřed branky, tudíž jej ze vzduchu vytěsnil slovinský reprezentant. Je nutno podotknout, že domácí hýřili svou aktivitou a do svých šancí se dostávali zaslouženě.

To hosté drželi sice míč na svých kopačkách, ale nic kloudného nevymysleli. Rozhodně ne v první polovině, kdy na branku Paua Lópeze nevystřelil ani jednou. Další nebezpečnější šance, ale opět z kopaček hráčů Espanyolu. Situace se odehrála z 68. minutě. Z levé strany přišel prudký přízemní centr, který si našel Sergo García, ale brankovou konstrukci netrefil jen těsně.

Do první vyložené šance se až dvacet minut před koncem zápasu dostali madridští hosté. Diego Godín z hranice penaltového puntíku hlavičkoval a jeho střela skončila v síti soupeře. Bohužel pro hosty jí neuznal pro faul na bránícího hráče Espanyolu. V 78. minutě se k nadějnému pokusu odhodlal střídající Kevin Gameiro. V pokutovém území pálil na branku, ale López zůstal pozorný. Hned z dalšího útoku přišla téměř totožná šance Gerarda Morena, ale Oblak opět podržel svůj tým.

Závěr utkání byl hodně zajímavý, plný bojovné a aktivní podívané. Psala se 88. minuta utkání a Sergio García vstřelil jedinou branku celého klání. Domácí rozebrali obranu Atlética, která se jen beznadějně mohla podívat na světelnou tabuli, kde běžely poslední vteřiny zápasu. I když je fakt, že rozhodčí nastavil pět minut, tak hosté s odpovědí nepřišli. Navíc si na konto připsali první ligovou prohru v této sezóně.

Autor: David Kvapil / onlajny.com, marca.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele