31. kolo
06.04.2018 21:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

La Coruña se vrací k životu

Hráči z přístavního města v Galícii dokázali zdolat Málagu, kterou prakticky odsoudili k sestupu. Deportivo a Málaga ukázaly na Estadio Riazor, proč patří mezi tři nejhorší týmy LaLigy. Neskutečné chyby v obranné činnosti a v řadě případů si nebyli schopni ani přihrát čtyřikrát po sobě. Ve svém desátém zápase na trenérské lavičce tedy konečně mohl Clarence Seedorf oslavit vítězství.

Začátek byl hodně nečekaný. Už v páté minutě se Lucas po rychlém protiútoku dostal do vápna a byl faulován Luisem Hernándezem. Rozhodčí nařídil pokutový kop, který faulovaný proměnil s přehledem. Míč poslal do protipohybu brankáře. I když se na úvod děly velké věci, tak v další půlhodině mohli fanoušci sledovat spíše nudnou podívanou.

Pískot fanoušků přicházel postupně a čím dál častěji. Ve 41. minutě se však z ničeho nic postaral o vyrovnání Diego Rolán. Centr z rohového kopu posunul za sebe hlavičkou Ignasi Miquel, čehož využil Diego Rolán a míč poslal do branky. Navzdory dvěma vstřeleným brankám byl k vidění z obou stran hodně bídný výkon.

Až v 62. minutě zahrozil domácí Adrián López. Pláchl obraně a namířil si to do vápna. Střela nártem mu však nesedla. Další obrovskou šanci viděli diváci za čtyři minuty. Guilherme byl dostatečně důrazný v osobním souboji a jeho střela skončila jen na tyči. Aktivnějším celkem v této fázi hry byli jednoznačně domácí a v 70. minutě zaslouženě vstřelili branku na 2:1, konkrétně se o ni postarali Adrián López. Pedro Mosquera ho našel zpětnou přihrávkou ve vápně a bylo vymalováno.

Vyrovnáno však bylo hned za tři minuty. Samuel odcentroval z pravé strany na přední tyč, kde byl důrazný Diego Rolán. Divákům pak mohlo zvonit v uších, protože vzápětí rozezvučel střelec poslední branky svou hlavičkou břevno.

Deportivo se nakonec ale přece jen dočkalo. Pouhé čtyři minuty zbývaly do konce zápasu, když Borja Valle skvěle unikl na pravé straně, obehrál ve vápně obránce a míč namazal Adriánu Lópezovi, který z první nekompromisně zakončil a rozhodl o domácím vítězství.

Autor: David Kvapil / marca.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele