21. kolo
27.01.2018 13:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Levante UD 2:2

Od začátku prosince čeká Deportivo na své další vítězství v LaLize. A proti Levante mu bylo opravdu velmi, velmi blízko. Klíčový souboj o záchranu, po němž se mohlo vymanit ze sestupového pásma, ale pro něj dopadl nakonec jen remízou. Protože jeho soupeř v posledních deseti minutách dokázal dvakrát skórovat díky Ivimu Lópezovi.

Po prvním poločase měla La Coruňa rozehrané vše tak, jak si představovala. A Adrián spolu s Florinem Andonem jí zajistili pohodlné dvoubrankové vedení. Jenže klub z Valencie se nevzdával do poslední chvíle a udělal moc dobře. V rozmezí čtyř minut nedovolil dvěma přesnými zásahy svému protivníkovi, aby ho předskočil v ligové tabulce.

Domácím vyšel vstup do utkání velmi dobře a už v 19. minutě se ujali vedení. Lucas Pérez zahrál standardku z levé strany centrem na hranici brankového území, kde našel hlavu Adriána, a ten z blízkosti uklidil hlavou míč do sítě. Následně se jim ale situace hodně zkomplikovala, protože hráli o jednoho muže v poli méně.

Jedenáct minut před přestávkou Borges v hlavičkovém souboji udeřil loktem Jasona, inkasoval od sudího Pabla Gonzáleze žlutou kartu, a protože už předtím jednu obdržel, musel po červené kartě předčasně pod sprchy. I v oslabení však Branquiazuis stačili náskok navýšit, Andone parádně zužitkoval perfektní kolmice od Carlese Gila.

Ve druhém dějství se Dépor logicky snažil soustředit hlavně na bránění, hosté přitom směrem dopředu, alespoň ne většinu času druhé půle, nijak nezářili. Po hodině hry mohl skórovat snad jen Roger Martí, jenž z lavičky nahrazoval po změně stran Doukourého, aby posílil ofenzívu, nicméně gólman Rubén si s jeho šancí stačil poradit.

V 80. minutě se již poprvé prosadil Ivi López. Poté, co mu balón prostrčil Bardhi, zakončoval sice z poměrně složitého úhlu, ale i tak jeho tečovaná střela skončila u vzdálenější tyčky. A v 84. minutě španělský forvard ze střední vzdálenosti namířil balón přesně k tyči ještě jednou. Dokonce se pak mohl trefit také Roger Martí, ale prostor brány minul.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele