17. kolo
23.12.2017 18:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Deportivo La Coruña - Celta Vigo 1:3

Celou první polovinu podzimu se Iago Aspas neuvěřitelně trápil a marně hledal svou zašlou slávu. V posledních kolech se mu ovšem začalo neuvěřitelně dařit, skóroval už pětkrát během uplynulých čtyř zápasů, do kterých nastoupil, a výraznou měrou pomohl Celtě k vítězství na půdě La Coruni. Rozhodnuto už bylo prakticky zkraje druhé půle.

Deportivo potřebovalo uhrát aspoň bod, aby se vymanilo ze sestupového pásma, Vigo ovšem bylo nad jeho síly. Hosté neměli úplně nejjednodušší los, padli ve Valencii a bez Iaga Aspase také s Villarealem, teď se však jejich klíčový hráč vrátil a hned si připsal dvě branky. Kromě něho skóroval také Daniel Wass, za domácí pak jen snižoval Florin Andone.

Célticos vstoupili do utkání parádně. Už ve 3. minutě Sisto poslal dlouhý centr z levé strany na zadní tyčku k Wassovi, u něhož nebyl včas vracející se Adrián, a následná hlavička skončila v síti. La Coruňa mohla velmi záhy vyrovnat, ke střele ze střední vzdálenosti se propracoval Colak, avšak na gólmana Rubéna Blanca nevyzrál.

Po čtvrthodině hry se snažil korigovat rovněž Adrián, který zkoušel zamířit pravačkou technicky ke vzdálenější tyčce, ovšem kýžený a chtěný prostor o kousek minul. Naopak na druhé straně pět minut před koncem půle udeřila Celta. Iago Aspas potrestal hrubici v obraně soupeře a do prázdné brány dorazil snadno přihrávku Gómeze.

A v 53. minutě hosté přidali ještě jeden přesný zásah. Iago Aspas se ujal exekuce přímého volného kopu, levačkou obstřelil zeď, a i když si brankář Rubén na balón pod břevnem sáhl, v cestě za brankovou čárou ho jednoduše nezastavil. Deportivo se na nějaký zvrat prostě nezmohlo, jen se mu o šest minut později podařilo skóre upravit.

Borges se sice k zakončení z vyložené pozice po nahrávce Lucase Péreze nedostal, byl možná faulován, nicméně balón se odrazil k Andonemu, jenž už propálil vše, co mu stálo v cestě. Jinak však Vigo v pohodě drželo pohodlný náskok. Nic na tom nezměnil ani dalekonosný pokus střídajícího Valverdeho, jehož vychytal snadno Rubén Blanco.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele