33. kolo
19.04.2018 19:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Deportivo Alavés - Girona FC 1:2

Po čtyřech zápasech bez vítězství Girona konečně zabrala naplno a znovu se reálně zapojila do bojů o evropské poháry. Tři body se jí podařilo odvézt z Vitorie-Gasteiz, kde soupeři vrátila podzimní porážku a vyhoupla se na osmé místo. Deportivo naopak po dvou výhrách v řadě bez inkasované branky neuspělo a zůstalo na příčce patnácté.

V určitě lepším rozpoložením byl před tímto vzájemným soubojem Alavés, jenž v posledních dvou kolech vyhrál nad Getafe i v Eibaru a udělal výrazné kroky k ligové záchraně. Proti Gironě určitě netahal za kratší konec, avšak na trefy Aleixe Garcíy Serrana a Cristhiana Stuaniho zareagoval jen snížením v závěru díky Tomásovi Pinaovi.

Do první vážnější příležitosti se propracoval ve 3. minutě Guidetti, jenž se ocitl před hostujícím brankářem Bounouem ve vyložené pozici, nicméně svým zakončením na něj nevyzrál. Poté hlavičkoval nebezpečně Munir, ovšem kýžený prostor netrefil, a na opačné straně nasměroval Lozano svou hlavičku jen do rukavic gólmana Fernanda Pachecy.

Ačkoli si oba týmy ještě v první půli s pravidelností tvořily šance, žádná branka k vidění nebyla. Poprvé došlo k rozvlnění sítě až v 57. minutě, hlavou se o to postaral Rubén Sobrino, jenže jeho přesný zásah nakonec nebyl uznaný pro ofsajd. O dvě minuty později naopak udeřili hosté a postavili základní stavební kámen ke své konečné radosti.

Aleix García se jal zahrát standardku z levé strany, poslal ostrý centr do šestnáctky, kde se nikomu balón nepodařilo tečovat ani jakkoli zasáhnout, a ten k překvapení všech skončil u vzdálenější tyčky. Deportivo mohlo vyrovnat zásluhou Manua Garcíy, jemuž se podařilo překonat Bounoua, jenže rozhodčí byli opět proti kvůli ofsajdu.

V 86. minutě Girona přidala druhý gól a pohodlné vedení už svému protivníkovi nepřipustila. Rodrigo Ely ve vzduchu trefil v pokutovém území loktem Juanpeho, sudí Pablo González nařídil penaltu, a tu proměnil Stuani. V 90. minutě následně Tomás Pina jen stačil svou parádní střelou z voleje zpoza vápna pouze upravit konečné skóre.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele