22. kolo
03.02.2018 18:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Deportivo Alavés - Celta Vigo 2:1

Důležitý krok vstříc prvoligové záchraně učinilo v sobotní odpoledne Deportivo Alavés, které výtečným vstupem do utkání zaskočilo Celtu Vigo a bere cenné tři body za vítězství 2:1. Přestože se hosté těšili výrazné optické převaze, úspěch slavila soupeřova přímočarost a obětavost, na níž po celých devadesát minut hráči Celty nedokázali najít odpověď.

Leckteří fanoušci si ještě na stadionu Mendizorroza hledali svá místa, když Alfonso Pedraza slavil první gól zápasu. Hostující defenziva ve čtvrté minutě zcela vypadla z role a jen přihlížela, jak Munir El Haddadi nebezpečně pálí po vyhraném hlavičkovém souboji Sobrina. Přestože brankář Blanco vytáhl kvalitní zákrok, odražený míč ukořistil jako první Alfonso Pedraza a zblízka již gólmana Celty přece jen propálil.

V mezihře poté zcela dominovala Celta, která se v první půli blížila až osmdesáti procentům držení míče, jenže nic kloudného proti konsolidovanému bloku soupeře hráči galicijského celku nevymysleli, a místo toho naopak znovu zničehonic inkasovali. Tentokráte bleskový útok Alavésu skončil na pravé straně u Ibaie Gomeze, jehož ukázkový přízemní centr prosvištěl pokutovým územím až na zadní tyč, kde jej bez přípravy usměrnil do sítě Munir. Po osmnácti minutách tak platil stav 2:0 pro Alavés.

Po změně stran již hosté začali územní převahy využívat lépe, obzvláště s příchodem střídajícího Sista, ovšem žádná z nadějných ztečí branky Fernanda Pacheca úspěch neslavila. Až v samém závěru se k životu probudil nejlepší střelec Celty Iago Aspas, jehož první ránu šest minut před koncem Pacheco neméně špičkovým zákrokem zneškodnil, ale na tu druhou z první minuty nastavení již neměl nárok. Aspas tak sice fantastickým průnikem i zakončením dal svému týmu naději na vyrovnání, ale bylo již příliš pozdě. Alavés si výhru 2:1 uhlídal a poskočil na šestnáctkou příčku s pětibodovým odstupem od osmnácté La Coruni. Celta se naopak o jeden stupínek propadla a patří jí osmá pozice, z níž na pohárovou Evropu v podobě šestého místa ztrácí nadále dva body.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele