1. kolo
19.08.2017 18:15 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Celta dvakrát vedla, přesto nakonec zvítězil Sociedad

Na první ligová utkání Realu Madrid s Barcelonou sice fanoušci španělského fotbalu musí trpělivě vyčkat až do nedělního večera, ovšem dnešní program úvodního kola La Ligy byl nabitý atraktivními duely i tak. Celta Vigo s Realem Sociedad totiž svedly dramatickou pětigólovou přestřelku, z níž nakonec vzešel vítězně baskický klub, byť s jistou dávkou štěstí.

Dlouho se zdálo, že mužem zápasu nemůže být nikdo jiný než domácí útočník Maxi Gómez. Mladý forvard Celty totiž nejprve pohotovým zakončením prolomil skóre a po Oyarzábalově vyrovnání vrátil svému týmu výhodu jednobrankového náskoku krátce po změně stran. Závěr klání však Gómez sledoval pouze z lavičky a nebyl to nijak příjemný pohled - Sociedad totiž v poslední desetiminutovce ještě stihnul zvrátit výsledek ve svůj prospěch i s přispěním rozhodčího Lahoze, jenž odpískal sporný pokutový kop po pádu Vely v souboji s Jonnym na hranici šestnáctky. Trefy Juanmiho s Williamem Josém nakonec znamenaly triumf hostí v poměru 3:2.

Když se o poločasové přestávce odcházelo do kabin, platil ještě nerozhodný stav po jedné vstřelené brance na obou stranách. V tu chvíli mohli být rozhodně spokojenější hosté ze San Sebastiánu, neboť Celta byla na trávníku jasně lepší a ujala se také zaslouženého vedení. Pione Sisto poslal táhlý centr na zadní tyč, kde jej v souboji s obráncem ztlumil Daniel Wass a Maxi Gómez pohotově skákající míč špičkou kopačky usměrnil okolo bezmocného brankáře Rulliho do sítě.

Sociedad byl v tu chvíli zralý na přestávku, jíž se kvůli značnému horku také po pětadvaceti minutách dočkal. Od té chvíle se již hosté přece jen zmátořili a s přispěním obrovské chyby Sergia Álvareze se záhy dočkali vyrovnávací branky. Gólman Celty totiž nezvládl rozehrávku nakrátko a poslal míč přímo k nohám Mikela Oyarzábala, pro nějž nebyl větší problém bez přípravy napálit míč do odkryté branky.

Po změně stran se do puntíku opakoval scénář z první půle. Zprvu byla lepší Celta, která se znovu dočkala gólového příspěvku od Maxiho Gómeze. Tentokráte se jednadvacetiletý Uruguayec ocitl osamocený na zadní tyči po tečovaném rohovém kopu a stejně jako v předešlém případě Rulliho šikovně obstřelil. Následovala další minipřestávka na občerstvení, po níž se Sociedad opět probral k životu a v osmdesáté minutě se dočkal srovnání na 2:2. I díky citlivé výhodě udělené po viditelném faulu Jonnyho totiž hosté podnikli přímočarý výpad, na jehož konci se po kolmici Williama Josého ocitl Juanmi a tváří v tvář Álvarezovi nezaváhal.

Tři minuty před vypršením základní hrací doby pak bylo pro Celtu ještě hůře, neboť Jonny nedokázal zpracovat skákající míč a na hranici vlastní šestnáctky hrábl po unikajícím Velovi, z čehož sudí Lahoz vyvodil odpískání pokutového kopu, přestože dle opakovaných záběrů k samotnému zákroku došlo těsně před velkým vápnem. Tak jako tak se k penaltové exekuci postavil William José, chladnokrevně poslal míč přízemní ranou do pravého koutu branky a rozhodl o cenném vítězství Realu Sociedad na úvod sezony.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
RS

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele