21. kolo
29.01.2018 21:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Aspas nastavuje kurz na Evropu

Celta Vigo vybojovala důležité tři body, které jí přiblížily k příčkám zaručujícím evropské poháry. Hlavním protagonistou tohoto klání se stal domácí Iago Aspas. O první zajímavější akci se nicméně postaral Andrés Guardado. Zpoza velkého vápna vyzkoušel pozornost Rubéna Blanca, ale jeho pokus mířil nad. Jednalo se o vůbec první střelu v 7. minutě.

O tři minuty později přišel přízemní centr do šestnáctky, na který si naběhl Riza Durmisi. Branku však svou střelou minul, mířil totiž nad. I když měli hosté v úvodu o něco navrch, tak se o první branku zápasu ve 12. minutě postarali domácí. Antonio Adán ve spolupráci s jedním ze stoperů katastrofálně rozehrál míč od své svatyně. Na přihrávku si počíhal Aspas a střelou na zadní tyč uspěl.

Po této vstřelené brance se v první půli už nic významnějšího nestalo, tudíž šly oba týmy do šaten za nejtěsnějšího vedení domácího celku. V 50. minutě mohl jít tým z Viga do dvoubrankového vedení. Po rohovém kopu se k hlavičce probojoval Maximiliano Gómez, jeho pokus však minut tyče. Ve stejné minutě se do šance dostal stejný muž, branku trefil, ale s jeho pokusem si poradil Adán.

V 57. minutě se fanoušci na stadionu už dočkali druhého gólu. Jonny Castro se prosadil na levé straně, obešel obránce a poslal míč do vápna, který si našel opět Maximiliano Gómez. Ke snížení mohlo přijít v 62. minutě, kdy pálil Fabíán Ruiz, ale jeho tvrdá střela minula svatyni. Za necelých deset minut se hosté prosadili. Domácí brankář vyrazil míč, který se dostal k Sergiovi Leónovi. V 79. minutě si však domácí vzali dvoubrankové vedení zpět.

Aspas opět využil přihrávku z levé strany a z těsné blízkosti překonal hostujícího brankáře, pravdou je, že trošku se štěstím. V první minutě nastaveného času došlo ještě k dramatizaci. Juaquín byl faulován v pokutovém území a sudí musel nařídit penaltu. Tu proměnil s přehledem Guardado a stav zápasu byl 3:2. V samotném závěru se už nic více stát nemohlo a Celta Vigo si ponechává na svém stadionu všechny tři body.

Autor: David Kvapil / marca.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele