13. kolo
24.11.2017 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Celta Vigo - CD Leganés 1:0

Hostující Leganés nakonec neustál souboj s Celtou Vigo a na jejím hřišti prohrál nejtěsnějším možným rozdílem. Rozhodla o tom nařízená penalta, kterou si vzal na svědomí zkušený střelec Iago Apas a bezpečně ji proměnil. Hosté z předměstí Madridu už nedokázali až do konce utkání nic konkrétnějšího vymyslet.

Celta byla doma jasným favoritem a potvrdila to také úvodní sestava. Do ní se vměstnali hráči jako Cabral, Castro, Wass, Lobotka, Sisto, Aspas, nebo Gómez, na kterého si hosté museli dávat zvláštní pozor. Leganés se opíral především o ofenzivní trojici v podání Amrabata, Guerrera a Szymanowskiho, přičemž prostor mezi třemi tyčemi strážil Cuéllar.

Páteční předehrávka 13. kola začala poněkud laxně. Oběma týmům trvalo celkem dlouho, než se dokázaly dostat do větší šance. Brankáři neměli mnoho práce, za což mohla z velké části nepřesná finální nahrávka. Zajímavý centr zkoušel Iago Aspas, který odcentroval a našel hlavu Cabrala, ten však měl velice těžkou pozici a mířil mimo.

Vytrvalý déšť dělal velké problémy oběma týmům a není divu, že jejich hra se omezovalana střelbu. Brankáře Cuéllara vyzkoušel hodně tvrdou ranou útočící Gómez, který si užívá roli hlavní střelecké hvězdy týmu. Brankář Cuéllar sice skvěle zasáhl, jenže musel likvidovat ještě dorážku, o kterou se postaral pozorný Iago Aspas. I v tomto případě Cuéllar ukázal velmi rychlé reflexy.

Po pětadvaceti minutách Szymanowski volil přímou střelu a se skákavou ránou měl Blanco problémy. Následně se udál rozhodující okamžik celého utkání, když Morán zatáhl za dres pronikajícího Castra a ten v pokutovém území padl k zemi! Sudí neváhal a nabídl Celtě pokutový kop. Pevné nervy pak ukázal Iago Aspas, který neměl problémy s překonáním brankáře hostí a slavil první branku utkání - 1:0.

Hosté ale neztratili chuť do hry a zkoušeli se prosadit střelbou z větší vzdálenosti. Mladík Gumbau se rozhodl vypálit z dálky, míč mířící na tyč však vytáhl brankář Blanco na rohový kop. Pár minut před koncem se Iago Aspas těsně vyhnul ofsajdu, jenže pálil mimo branku! Brankář Iván Cuéllar poté vyrazil na roh další pokus Aspase, který dnes neměl moc štěstí kromě první branky.

Po změně stran pokračoval stejný obraz hry nerušeným tempem. Celta se po změně málem dostala do veden o dvě branky. Pione Sisto totiž dostal nádhernou přihrávku za obranu a tvrdě vypálil, což obránce Siovas tečoval nad bránu. Nakonec ale odkopával hostující brankář. I nadále se Pione Sisto pokoušel zapsat mezi úspěšné střelce, ale brankář Cuéllar mu neustále kazil radost dobrými zákroky.

Kombinaci mezi Lobotkou a Aspasem poté zakončoval Sisto, ale opět neměl moc prostoru na přesné zamíření. Patnáct minut před koncem se Szymanowski protlačil za hostujícího obránce a snažil se v pádu zakončit, jenže neměl moc klidu na zamíření a pálil vedle! Po dalším pasu od Wasse na Johna Guidettiho pálil švédský útočník velmi dobře, ale brankář Iván Cuéllar si poradil. V samém závěru pak hostující Miguel Ángel Guerrero nezakončil přesně a podklouzl!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele