11. kolo
05.11.2017 16:15 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Celta Vigo - Athletic Bilbao 3:1

Celkem pětkrát v řadě se Bilbau podařilo v minulosti Celtu Vigu porazit, jenže nyní se ze třech bodů radoval soupeř. Jestliže loni oba týmy bojovaly o evropské poháry, letos jsou v dolní polovině tabulky a před svým vzájemným zápasem měly na kontě jen jedenáct bodů. Rozhodnuto bylo prakticky už po pětadvaceti minutách hry.

O všem podstatném se rozhodlo už v prvním poločase, v němž padly všechny čtyři branky. Ve 12. minutě se snažil načít gólový účet tohoto střetnutí Raúl García, avšak domácí brankář Rubén Blanco byl na jeho pravačku velmi dobře připravený. O čtyři minuty později naopak poprvé udeřili z hodně nenápadné akce domácí.

Sisto poslal ze středu pole dlouhý pas do šestnáctky, tam si baskická defenzíva nepohlídala Sergiho Gómeze, a protože situaci možná i malinko podcenil gólman Kepa, zapadla konečná hlavička táhlým obloukem do jeho šibenice. Celtu tahle trefa psychicky nakopla a Sisto se snažil náskok navýšit v 18. minutě, tentokráte ale Kepa fantasticky zasáhl.

Ve 22. minutě se Célticos přece jenom zaradovali ze vstřeleného gólu podruhé. Další vysoký centr, tentokráte vyslaný Fontásem, si parádně zpracoval jeho spoluhráč Iago Aspas, jenž z halfvoleje z hranice vápna zamířil přesně ke vzdálenější tyči. A definitivní pojistku zařídil Celtě znovu Iago Aspas, který o tři minuty později hlavou zužitkoval pas Wasse.

Z téhle studené sprchy se Athletic Club mohl jen těžko usušit, přesto mu jakousi naději dodal ve 38. minutě Raúl García. Z pravé strany nacentroval Bóveda do druhé vlny právě nabíhajícímu spoluhráči, jenž krásnou ránu usměrnil parádně k tyči. Hosté se ještě po přestávce snažili s výsledkem něco udělat, jenže marně.

Galicijský celek se snažil především o hájení dvoubrankového vedení a logicky se směrem dopředu moc nehrnul. Kdyby v 56. minutě hlavou po rohovém kopu dokázal zacílit Laporte, možná by mohlo být utkání ještě zajímavé. Poradil si s ním však Rubén Blanco. V 69. minutě mimochodem spálil svou šanci rovněž Unai Núňez, jenž trestuhodně mířil mimo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zkusím nesouhlasit s bookmakery. sbr 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Se stane.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele