14. kolo
03.12.2017 12:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

CD Leganés - Villarreal CF 3:1

Loni se Leganésu slavný Villareal skolit nepodařilo, tentokráte však zasadil ostřílenému soupeři celkem tři branky a nakonec se radoval z trošku nečekaného vítězství. Navázal tak na poslední pohárové vítězství nad Valladolidem a v LaLize přerušil sérii čtyř porážek v řadě. Naopak hosté po porážce se Sevillou padli i podruhé v řadě.

Po velmi dobrém vstupu do této sezóny se v listopadu celek z madridského předměstí zasekl. Propadl se tabulkou někam do jejího středu, teď se však vrátil zase blíže pohárovým příčkám a zařadil se právě za svého protivníka, za kterým zaostává o pouhý bod. Žlutá ponorka mimochodem vedla, pak ale v rychlém sledu inkasovala třikrát.

Prakticky celou úvodní třetinu tohoto střetnutí trvalo, než se nějaký z týmů dostal do nějaké vážnější příležitosti. Nepovedené zakončení domácího forvarda Beauvueho z 8. minuty či nepřesný pokus Bakambua z minuty dvanácté ani náznakem nepocuchaly s nervy fanoušků obou táborů. Až ve 27. minutě byla tečovaná střela Gabriela nebezpečná.

Šest minut před obrátkou naopak na druhé straně nevystřelil zpoza vápna nejhůře Pablo Fornals a brankář Pichu Cuéllar musel u tyčky předvést jistý zákrok. Ve 42. minutě se zase Beauvue snažil změnit bezbrankové skóre, jenže pravačkou na gólmana Barbosu nevyzrál. O všem podstatném se tedy rozhodovalo až ve druhé půli.

Po hodině hry vsítil první branku tohoto utkání Villareal. Trigueros vyslal dlouhý pas dopředu na Daniho Rabu, jenž vybíhal z vlastní poloviny hřiště, obešel vyběhnuvšího Pichua Cuéllara a skóroval do prázdné brány. Leganés ovšem poměrně záhy odpověděl. Diego Rico vyzkoušel svou levačku a jeho skrytý přízemní pokus skončil překvapivě přesně u tyčky.

Závěrečné minuty pak jednoznačně patřily domácím. Nejprve v 82. minutě přebral El Zhar přihrávku od Gabriela, narovnal si balón v pokutovém území na levou nohu a pohotově zakončil. V nastavení pak tři body svému týmu pojistil Gabriel, to když po brejku skóroval do odkryté soupeřovy svatyně po chytré Amrabatově pobídce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele