18. kolo
07.01.2018 12:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

CD Leganés - Real Sociedad 1:0

Leganés dokázal navázat na své vítězství z Copa del Rey proti Villarealu a stejným způsobem urval tři body také v LaLize. Real Sociedad, pro něhož to bylo vůbec první utkání v novém roce, padl kvůli brance Gabriela ze 75. minuty a zůstal ve středu tabulky. Se svým soupeřem prohrál vůbec poprvé za uplynulé dvě sezóny.

Zatímco domácí museli absolvovat těžký pohárový duel před několika dny, zmobilizovali své síly a posunuli se v tabulce před svého protivníka až do horní poloviny tabulky. Ačkoli baskický celek daleko více držel míč na svých kopačkách, platné mu to nic nebylo. V koncovce byli totiž nakonec úspěšnější Los Legionarios.

Do první větší šance se propracoval Leganés. Nejprve zpoza vápna vypálil Beauvue, ten ovšem trefil pouze bránícího Illarramendiho, každopádně se míč odrazil do cesty Gabrielovi, jenž pořádně protáhl brankáře Rulliho. Na druhé straně se snažil v 17. minutě prosadit hlavou Willian José, ovšem svůj pokus namířil jen do rukavic gólmana Pichua Cuéllara.

Ve 39. minutě si San Sebastián již vytvořil obrovskou příležitost. Výtečně na pravé straně zapracoval Álvaro Odriozola, jenž následně adresoval přihrávku na hranici brankového území, odkud Mikel Oyarzabal trefil z blízkosti pouze Pichua Cuéllara. Z dálky ihned na to vystřelil Illarramendi, avšak i v tomto případě si Pichu Cuéllar poradil.

Zkraje druhého dějství zahrozilo po delší době znovu mužstvo z madridského předměstí, nicméně Josebu Zaldúu vychytal připravený Rulli. V 52. minutě hlavičkoval obloučkem Dos Santos, avšak Rulli stačil balón vyrazit jednoruč nad břevno. Real Sociedad mohl skórovat v 65. minutě po rohovém kopu, hlavičku Xabiho Prieta ale zachytil Pichu Cuéllar.

O všem podstatném se rozhodlo čtvrthodinu před koncem utkání. Přitom se domácí snažili udeřit již v 69. minutě, jenže Joseba Zaldúa hlavou orazítkoval pouze břevno. Pak ovšem Eraso zahrál standardku z levé strany prudkým centrem do šestnáctky, kde nakonec trochu šťastná teč Gabriela znamenala jediný přesný zásah tohoto střetnutí.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele