38. kolo
19.05.2018 16:15 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

CD Leganés - Real Betis 3:2

Jestliže se valná většina domácích zápasů Leganésu nesla v poklidném, až nezáživném duchu, poslední kolo letošního ročníku La Ligy přineslo na stadionu Butarque pravý opak. Brzké vyloučení, pětigólová přestřelka a ke všemu vítězství madridského celku nad Realem Betis v poměru 3:2 bylo ideální rozlučkou jak pro kapitána Martína Mantovaniho, tak kouče Asiera Garitana.

Na straně hostí se pro změnu loučil s hráčskou kariérou Betisu Rubén Castro, jenž usiloval o překonání klubového střeleckého rekordu na prvoligové úrovni. To se sice legendárnímu forvardovi nepodařilo, ovšem i tak o sobě dal v závěrečném zápase vědět asistencí u prvního gólu odpoledne, když po chybě Brašanace vyslal do samostatného úniku Joela Campbella. Kostarický útočník, jenž v Betisu hostuje z londýnského Arsenalu nabídnutou příležitostí nepohrdl a poslal sevillský celek do brzkého vedení.

Pár minut po Campbellově trefě bylo pro domácí ještě hůř, neboť Diego Rico uviděl v rychlém sledu za sebou dvě žluté karty - první za podražení střelce Betisu, druhou za následné protesty. S Leganésem to v tu chvíli vypadalo bledě, avšak hráči madridského celku hráli o desíti paradoxně lépe než v úvodní dvacetiminutovce. Ještě do přestávky stihl po rohovém kopu vyrovnat zblízka Siovas a po změně stran dokonce domácí dokonali strhující obrat, když Guerrero využil Amatova zaváhání a předložil míč před prázdnou branku volnému Naranjovi.

Betis ovšem za nepříznivého stavu rovněž nesložil zbraně a čtvrthodinu před koncem bylo znovu vyrovnáno, když se po zmatcích v šestnáctce Leganésu hlavičkou přes vyběhnuvšího Serantese prosadil Sanabria. Ani tím však dramatická podívaná neskončila a sotva pět minut nato se domácí opětovně zmocnili vedení, které již tentokráte nepustili. S notnou dávkou štěstí se prosadil střídající Amrabat, jehož tečovaná rána do protipohybu brankáře Lópeze zapadla přesně k tyči a zařídila tak duu Mantovani-Garitano triumfální rozlučku. Betis ale smutnit nemusí, neboť si již s předstihem zajistil vysněnou účast v příštím ročníku Evropské ligy a ani porážka 2:3 na tom již nic nemění.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele