26. kolo
28.02.2018 21:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Ovace na Wanda Metropolitano pro Griezmanna

Atlético Madrid pokračuje v honbě za Barcelonou v boji o ligový titul. O víkendu úřadovalo na hřišti Sevilly a nyní jej čekala bitva v domácím prostředí proti Leganés. Pokud někdo čekal nějaké překvapení, šeredně se mýlil. Ihned v první minutě se musel Iván Cuéllar mezi třemi tyčemi pořádně vytáhnout. Diego Costa se chtěl uvést střelou, ale s ní si lehce poradil brankář hostů.

První opravdu vyloženou šanci měli stejně hráči Leganés. Po centru za obranu se do zakončení dostal Javier Eraso, který pálil z voleje. Jen o centimetry minul branku Jana Oblaka, který se mohl jen modlit, aby se záložník netrefil. Konečně se dostali k něčemu také Los Rojiblancos. V 16. minutě si Antoine Griezmann postavil míč k volném přímému kopu. Svým pokusem jen orazítkoval spojnici.

Za nějakých šest minut se opět připomenuli hosté. Dalekonosnou střelou se předvedl Gerard Gumbau, ale trefil pouze břevno. Z následné dorážky Gabriela už nic nebylo, jelikož nastřelil jen dobře postaveného Filipe Luíse. Až v 26. minutě se mohli začít radovat domácí. Koke krásně našel Griezmanna, ten si v souboji jeden na jednoho lehce poradil a poslal svůj tým do vedení. Devět minut na to padla další branka Atlética a opět z kopačky francouzského útočníka.

Ten kopal již druhou standardku a tentokráte se nemýlil, přesně vymetl růžek branky. Neuběhlo ani pět minut a Griezmann byl blízko hattricku. Costa ho poslal do vyložené šance, ale v souboji jeden na jednoho vyhrál Cuéllar. Do šaten tedy šly týmy za průběžného stavu 2:0 a bylo jasné, že další branky ještě přijdou. Hosté se totiž víceméně jen bránili náporu madridských hráčů.

Domácí pokračovali v náporu i po změně stran. Blízko, opravdu blízko snížení bylo však v 53. minutě Leganés. K další dalekonosné střele se odhodlal Nordin Ambrabat, ale Oblak pohotovým zákrokem vyrazil na roh. Za tři minuty byl hattrick dokonán. Z levé strany přišel centr do vápna od Filipeho. Griezmann si našel ideální místo mezi třemi bránícími hráči a hlavičkou nemilosrdně zakončil.

Jelikož Leganés stále nic kloudného nevymyslelo, tak francouzský snajpr opět zakročil. V 67. minutě přišel další centr z levé strany, jen od Costy. Griezmann se ocitl na zadní tyči a z voleje pálil. Balon netrefil optimálně a ten ještě skončil o zem. Stejně skončil v brance a bylo to 4:0. Zahanbit se nechtěl ani Costa, který se dostal rovněž do velké šance. V dobré pozici a souboji jeden na jednoho jen trefil Cuéllara.

K symbolickému snížení bylo Leganés blízko v 91. minutě, konkrétně si to chtěl vzít na svědomí Unai Bustinza. Naběhl si totiž na odražený míč a okamžitě z první pálil na branku Oblaka, který ještě v samotném závěru musel vytáhnout zákrok extratřídy.

Autor: David Kvapil / onajny.com, marca.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele