26. kolo
28.02.2018 19:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Valencia nakonec odváží ze San Mamés cenný bod

Hned ze začátku se oba týmy do sebe pustily pěkně zostra. Během první čtvrthodiny hry jsme mohli vidět na hřišti tři ošetřování. Žádná větší gólovka nicméně nepřicházela. Prakticky z ničeho dokázali hosté vsítit branku. Geoffrey Kondogbia využil přihrávky před pokutové území, jelikož byl zcela nebráněn, tak měl spoustu času na zpracování a vyslal technickou střelu k tyči, na kterou byl Kepa krátký.

Valencii to stačilo, tudíž se stáhla na vlastní polovinu a čekala, co Baskové vymyslí. Opět z ničeho přišla další dramatická situace. Markel Susaeta hezky pronikl okolo obránce po pravé straně, až se dostal do vápna, ale v tom byl nedovoleně zastavený. V 37. minutě měl tedy příležitost z penalty srovnat Aritz Aduriz. S pokutovým kopem si však poradil Neto, který vystihl směr.

Do šaten se tedy šlo za poločasového stavu 0:1. Jen pět minut od začátku druhé poloviny bylo vyrovnáno. Athletic zahrával z pravé strany přímý volný kop. S tím si hosté poradili, ale odražený míč vypálil zpět na branku Óscar de Marcos. Neto toho zřejmě nic moc neviděl přes skrumáž a musel se smířit s tím, že lovil míč ze své sítě. Pro domácí to byl nový impuls k tomu hrát ještě aktivněji.

Rozhodně chtěli z tohoto zápasu vyždímat maximum. Do několika nadějnějších příležitostí se dostal například Aduriz, ale ani jednou nepochodil. V samotném závěru se Valencia stáhla až před svou branku a snažila se ubránit alespoň remízový stav. To se jí povedlo, protože konečný zásah se Athleticu nepovedl. Tento duel rozhodně nepřipomínal střet třetího týmu s dvanáctým, ba naopak.

Autor: David Kvapil / marca.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Robík

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele