23. kolo
09.02.2018 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - UD Las Palmas 0:0

Mizerná forma Athleticu nebere konce a budoucnost kouče Zigandy již v Bilbau musí být notně nahnutá. Naposledy baskický klub uhrál na domácí půdě po bezkrevném výkonu pouze bezbrankovou remízu proti Las Palmas a s bilancí čtyř remíz a jedné porážky se nadále potácí v dolní polovině tabulky. To hosté naopak mohou slavit vůbec první čisté konto z hřiště soupeře po téměř dvouleté odmlce a také již sedmý bod z posledních čtyř kol, díky čemuž se naplno vrátili do boje o záchranu.

Celé utkání se mohlo odvíjet podstatně jinak, kdyby platila brzká trefa Yeraye Álvareze, jenž výtečnou ranou z voleje poslal míč po přímém kopu do sítě. Rozhodčí však kvůli spornému postavení Mikela Rica tuto branku neuznali a utkání sklouzlo k velmi nezáživné podívané, která za celou první půli nenabídla ani jednu střelu mezi tři tyče. Snad nejzajímavějším momentem tak byl tah nového kouče hostí Paca Jémeze, jenž stáhl zaskočeného Hérnana Toleda již po půlhodině hry a nahradil jej Tanou.

Ani po změně stran se hra obou mužstev zázračně nezlepšila, byť alespoň přibyly přesnější střelecké pokusy na obou stranách. Uzdravivší domácí gólman Kepa Arrizabalaga si umně dokázal poradit s nebezpečnou ranou Nacha Gila, zatímco jeho protějšek Leandro Chichizola nakonec zasahoval hned pětkrát.

Vůbec největší příležitost připadla v závěrečných minutách Iňakimu Williamsovi, jenž v úniku z mírného úhlu volil místo přihrávky volnému Aduritzovi do prázdné branky vlastní zakončení, jež pod tlakem bránícího hráče nedokázal přes vyběhnuvšího Chichizolu procpat. Athletic tak zůstává až na třináctém místě a v příštím kole na půdě Atlética Madrid navíc budou klubu z Bilbaa scházet vykartovaní Aduriz s Raúlem Garcíou.

Autor: Martin Kantor / marca.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele