8. kolo
14.10.2017 13:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Sevilla FC 1:0

Sevilla nezvládla zápas na San Mamés a po porážce 0:1 může přijít o průběžné druhé místo. Výhru Basků zařídil ještě v prvním poločase Mikel Vesga.

Andalusané se mohli přiblížit vedoucí Barceloně a v zápase s Athleticem nebyli vyloženě horším týmem, ovšem selhali v koncovce. Především v prvním poločase si dokázali vytvořit zajímavé příležitosti, které ale gólem neskončily. Ve 34. minutě vyslal nebezpečný přímý kop obránce Corchia a brankář Arrizabalaga raději vyškrábl pokus na rohový kop. O chvíli později se šikovně uvolnil i Ben Yedder, ale střela nebyla důrazná a Kepa si s ní znovu poradil. Do třetice pak neuspěl ani Carole, který se sice dobře prosmýkl obranou, ale Arrizabalaga byl znovu pozorný.

Bilbao předvedlo trpělivý výkon, první poločas drželo ofenzívu Sevilly na uzdě, aby krátce před přestávkou zasadilo hostům nepříjemnou ránu. Po autovém vhazování propadl balón uvnitř pokutového území Sevilly, načež se ocitl sám před brankářem Vesga a pohotovým lobem otevřel skóre utkání.

Sevilla se z inkasovaného gólu nemohla vzpamatovat a to ani po změně stran. Hned ve 48. minutě se domácí García snažil vymodlit pokutový kop, ale neúspěšně a v další šanci těsně nedosáhl na balón Vesga.

Čas ubíhal pro hosty velmi rychle a ti stále ne a ne vyrovnat. Minutu před koncem odmítl definitivní pojistku zkušený Aduriz, ovšem Sevilla nedokázala vyrovnat ani během dlouhého šestiminutového nastavení a v Bilbau na San Mamés prohrála.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Assassin11

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele