34. kolo
23.04.2018 21:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Athletic Bilbao - Levante UD 1:3

Hodně nepříjemná zpráva dorazila v pondělí večer do La Coruni, Levante totiž získalo tři body na San Mamés v Bilbau a jeho záchrana je na spadnutí. Las Palmas a Málaga se s LaLigou loučí, La Coruňa má ještě teoretickou šanci. Valencijský celek sice brzy prohrával, ale třemi brankami dokázal skóre otočit a nakonec zvítězit 3:1. Dvakrát se z přímého kopu prosadil Enis Bardi.

Athletic Club byl v zápase favoritem a svojí roli začal hned v úvodu naplňovat. Defenzíva Levante odolávala pouhých osm minut, než se úžasnou a dech beroucí ranou z dálky prosadil Raúl García. Nádherný fotbalový okamžik měl domácí posadit do sedla, jenomže místo další aktivity přišla pasivita. O pár minut později byl ve velké šanci Boateng a Kepa výborně zasáhl. Kepa lapil i další velkou šanci hostů. Koke byl na malém vápně úplně sám, jenomže zamířil jen do středu branky, kde byla připravená opora domácích.

Za čtvrthodiny mělo Levante na San Mamés dvě tutovky, jenže ani jednu neproměnilo. Následně se na hrací ploše nic moc neudálo, až závěr poločasu byl hodně zajímavý. Enis Bardi poslal z přímáku balón přesně k tyči a Kepa ho lovil už za brankovou čarou. Athletic vyrovnání zaskočilo a Levante toho za další dvě minuty dokonale využilo druhou brankou. Je to neuvěřitelné, ale Bardi rozehrál znovu volný přímý kop z totožné vzdálenosti, opět na přední tyč a znovu nachytal Kepu na švestkách.

Athletic ve druhém poločase přidal a pálil jednu šanci za druhou. Williamsova první šance byla sražená. V 75. minutě orazítkoval břevno García a pár minut před koncem hlavičkoval těsně vedle opět Williams. Všechny příležitosti měly skončit gólem, jenže se tak nestalo a Levante v počátku nastavení zasadilo domácím definitivní KO. José Luis Morales předvedl výbornou práci s balónem, vyhnul se hned několika protihráčům a krásně zakončil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele