3. kolo
10.09.2017 16:15 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Girona FC 2:0

Bilbau se i na třetí pokus podařilo udržet čisté konto, díky němuž má společně s Barcelonou aktuálně nejlepší obranu LaLigy, a protože zásluhou Ikera Muniaina a Aritze Adurize dokázalo vsítit dvě branky, odjížděla Girona z jeho hřiště poražena. Ta mimochodem jako nováček prohrála v této sezóně po dobrém startu vůbec poprvé.

Byl to zápas hlavně o bojovnosti. Sudí Daniel Trujillo musel udělovat hned deset žlutých karet na obou stranách, přerušovat hru musel skoro až čtyřicetkrát, každopádně co se zaznamenaných přesných zásahů týče, vyhráli tuhle statistiku domácí. Hosté byli tentokráte na soupeřovu obranu krátcí, byť v úvodních dvou kolech vždy aspoň jednou skórovali.

Jako první zahrozil v 5. minutě Borja García z přímého volného kopu, který zkusil zakončit z velké dálky, tahle střela však neměla potřebné parametry, a tak skončila na boční síti. Ve 25. minutě naopak Athletic Chlub gólově udeřil. Iňaki Williams centroval z pravé strany, ve vápně míč nestihl tečovat Raúl García, ale jeho spoluhráč Muniain již ano.

Girona i nadále hrozila ze standardních situací, tři minuty po obrátce zakroutil Aday míč přes zeď a mířil na bližší tyčku, gólman Iago Herrerín měl se zkrocením tohoto pokusu velké problémy, ale nakonec situaci zažehnal. V 53. minutě pak svěřenci kouče Josého Ángela Zigandy náskok navýšili a rozhodli v ten moment o své výhře.

Iňaki Williams si seběhl za obranu, která ho nedokázala odstavit od balónu, naběhl do vápna a počkal, až mu do druhé vlny poběží Aduriz, jenž pak neměl žádný problém zamířit přesně k tyči. Následně se hosté dožadovali nařízení pokutového kopu, Aday v šestnáctce trefil ruku Unaie Núňeze, rozhodčí ale nechali pokračovat ve hře.

V poslední minutě mohli domácí přidat ještě třetí trefu, která by byla v kontextu celého střetnutí pro Gironu hodně krutou. Zase byl u všeho velmi dobře hrající Iňaki Williams, jenž vnikl do pokutového území, pravačkou po zemi vypálil a brankář Iraizoz nedokázal míč zkrotit. Naštěstí pro něj pak Sabin Merino z dorážky mířil jen do tyčky.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele