1. kolo
20.08.2017 18:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Getafe CF 0:0

Bilbao na úvod nového ročníku LaLigy nepotvrdilo roli favorita a nováčka ligy Getafe nedokázalo porazit ani přesto, že skoro třetinu zápasu hrál soupeř o jednoho muže v poli méně. Domácí směrem dopředu neměli potřebnou kvalitu, a zatímco pro ně je tenhle výsledek spíše ztrátový, hosté alespoň bod brali určitě všemi deseti.

Šestkrát v řadě Athletic Club dokázal svého oblíbeného protivníka v minulosti skolit, tentokráte však Azulones zabrali. Domácí kouč José Ángel Ziganda nechal odpočinout po utkání Evropské ligy na půdě Panathinaikosu svou hvězdu Aritze Adurize, a možná i právě tenhle faktor rozhodl o konečné nule na kontě vstřelených branek.

Getafe se mohlo ujmout vedení po devíti minutách hry, to když z vyložené pozice hlavičkoval Bergara, gólman Kepa měl s tímhle zakončením velké potíže a sotva míč udržel ještě před brankovou čárou. Na druhé straně unikl za obranu Iňaki Williams, jenže ze strany se mu nepodařilo zamířit mezi tři tyče, nýbrž pouze do boční sítě.

Zhruba po půlhodině hry si seběhl za hranici šestnáctky Muniain, který vyzkoušel svou pravačku, tlačil svou střelu ke vzdálenější tyčce, pozorně si však počínal hostující brankář Guaita. Ani ve druhém dějství se favorit tohoto střetnutí nenadechnul k nějakému většímu tlaku. Šancí si vytvářel i nadále spíše sporadicky.

I svěřenci trenéra Josého Bordaláse přitom mohli skórovat, Juana Calu po rohovém kopu ovšem vychytal Kepa. V 66. minutě se po druhé žluté kartě a následné červené pakoval ze hřiště Álvaro Jiménez, jenže ani tahle přesilovka Bilbau nepomohla. V 76. minutě zahrozil snad jen Iňaki Williams, jeho přízemní pokus ale skončil trestuhodně pouze vedle.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele