32. kolo
14.04.2018 20:45 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Athletic Bilbao - Deportivo La Coruña 2:3

Překvapivé tři body na San Mamés vybojovala La Coruňa. Hosté díky výhře stále živí naději na záchranu a na sedmnácté Levante v tuto chvíli ztrácejí pět bodů. Deportivo mělo raketový start a už po čtvrthodině hry museli domácí dohánět dvoubrankové manko. Dvěma brankami se blýskl Adrián López.

Deportivo potřebovalo na San Mamés nutně uspět, jinak by už situace začínala být takřka beznadějná. Seedorfovi svěřenci proto vstoupili do zápasu velmi aktivně a domácího soupeře zaskočili během čtvrthodiny dvěma brankami. La Coruňa rozehrála v šesté minutě rohový kop, Schär hlavičkoval na zadní tyč, kde další hlavičkou překonal brankáře Adrián López. A to nebylo všechno. O pár minut později udeřili hosté podruhé. Borges sklepl před branku výtečný centr a Adrián López přidal svůj druhý zásah. Clarence Seedorf mohl být na lavičce Deportiva zatím spokojen.

Athletic zbraně neskládal a ještě do poločasu chtěl vstřelit kontaktní branku. Z nadějné palebné pozice pálil nad De Marcos a o chvíli později před brankou těsně nedosáhl na balón Iňaki Williams.

Za zmínku stojí ještě okamžik, kdy kouč Deportiva Clarence Seedorf pobavil diváky na San Mamés, když u postraní čáry patou zpracoval vysoký balón a všem ukázal, že fotbal hrát stále nezapomněl. Zpět však k samotnému utkání, v nastaveném čase mohlo Deportivo přidat třetí zásah. Martínez postupoval sám na Kepu, kterého se zbavil, avšak vracející se obránce Martínez ještě stihl uhasit nebezpečí a udržel domácí ve hře.

Domácí se dočkali kontaktní branky krátce po změně stran. Hned ve 48. minutě se po rohovém kopu prosadil hlavou Raúl García a bylo zaděláno na pořádné drama. Tedy jen do chvíle, než La Coruňa o šest minut později přidala třetí trefu. Laxní obrana Athleticu nedokázala zastavit akci soupeře a Borja Valle před brankou usměrnil balón za záda nešťastného Kepy.

V žádném ještě nebyl konec. Athletic se znovu vrhl do útoku a opět snížil. Čtvrthodinu před koncem hosté opět neubránili rohový kop a Markel Susaeta na bližší tyči protečoval balón do sítě. Snižující branka na 2:3 vlila Baskům novou krev do žil a Deportivo se rázem ocitlo pod velkým tlakem. Po pádu Adurize se domácí marně dožadovali pokutového kopu a o chvíli později po dalším rohu skvěle zasáhl Martínez. Drama vrcholilo a čas pro domácí neúprosně utíkal. Deportivo se v závěru soustředilo jen na defenzívu a vedení 3:2 nakonec skutečně udrželo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele