26. kolo
04.03.2017 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - Espanyol Barcelona 2:0

Villarreal má za sebou povedený týden, který v sobotu korunoval druhým ligovým vítězstvím a pojištěním pohárového umístění. V zápase s Espanyolem totiž Žlutá ponorka triumfovala zásluhou branky Soriana s vlastním gólem Lópeze v poměru 2:0 a od barcelonského klubu ji v tabulce dělí již pohodlných devět bodů.

Místo poohlížení na pronásledovatele tak Villarreal může směle popohánět v boji o klíčové čtvrté místo soupeře nad sebou a díky tomu zapomenout na brzké vypadnutí v Evropské lize či ligovém poháru. Momentálně čtvrtý Real Sociedad si v La Lize udržuje tříbodový náskok, zatímco favorizované Atlético Madrid třímá náskok pouze jednobodový, ovšem zápas šestadvacátého kola má stále před sebou. Espanyol naopak touto prohrou ztrácí krok s bojem o Evropskou ligu a do zbytku sezoně jej s výjimkou série nečekaných výsledků čeká stálý pobyt v klidném středu tabulky.

Na první gól museli diváci čekat pouze dvacet minut, ovšem Gerardovu trefu rozhodčí správně neuznali kvůli faulu útočníka Espanyolu na stopera Víctora Ruize. Další oživení zápasu přišlo až na sklonku první půle, kdy měly v rychlém sledu za sebou oba celky příležitosti ke skórování, ovšem zprvu triumfovali brankáři. Nejprve Diego López předvedl špičkové reflexy proti ráně Soriana a vzápětí se na opačné straně vytáhl také Andrés Fernández, na němž ztroskotal Jurado.

V poslední pětačtyřicáté minutě se už ale Villarreal dočkal. Trpělivý útok po pravé straně vyústil až v v Mariův centr z hloubi šestnáctky do ohně, kam si ideálně načasoval náběh Roberto Soriano a zblízka usměrnil střílený centr do sítě. Po změně stran již domácí zápasu dominovali, a přestože se Quique Sánchez Flores pokusil nasazením Caiceda za Piattiho změnit rozestavení a dodat svému týmu v ofenzivě nový impulz, šance přibývaly především před brankou Lópeze.

Deset minut před koncem korunoval tlak Žluté ponorky Cédric Bakambu. Útočník Villarrealu nejprve připravil šikovnou patičkou palebnou pozici Triguerosovi, na což Diego López opětovně zareagoval skvělým zákrokem, jenže odražený míč připadl Bakambuovi a jeho rána na přední tyč se odrazila od brankové konstrukce nešťastně do hlavy padajícího španělského brankáře a následně do sítě. Také ve zbývající desetiminutovce Villarreal potvrzoval, proč z celé La Ligy právě jeho obrana inkasovala za všech nejméně, a udržel vítězné skóre 2:0 až do konce.

Autor: Martin Kantor / as.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele