15. kolo
12.12.2016 20:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Villarreal CF - Atlético Madrid 3:0

Až nečekaně snadno si fotbalisté Villarealu poradili před vlastními fanoušky s Atléticem Madrid, kterému uštědřili již jeho čtvrtou porážku v sezóně, a odsunuli ho v tabulce na šesté místo. O tři branky se postarali Manuel Trigueros, Jonathan dos Santos a Roberto Soriano, díky nimž se Žlutá ponorka vyhoupla už na čtvrtou pozici.

Pro hosty to byl vyloženě zápas blbec. Nejenže výsledkově vlastně zopakovali bídný výkon z listopadového utkání proti Realu, přišli také o dvě své opory, a to o jedničku mezi třemi tyčemi Jana Oblaka a záložníka Tiaga, kteří museli oba v průběhu první půle kvůli zranění střídat. Slovinský muž v rukavicích má podle nejnovějších zpráv chybět dokonce půl roku.

Byl to souboj dvou nejpevnějších obran LaLigy, který nakonec jasně vyzněl pro domácí. Ti si svůj úspěch rozhodně zasloužili, na hřišti zkrátka byli hladovější po třech bodech. Do první větší příležitosti se dostal Jonathan dos Santos, kterému se podařilo zakončovat akrobaticky přes hlavu, jeho střelu však dokázal zastavit dobře postavený obránce Savič.

Na druhé straně mohl skórovat Ángel Correa, ovšem jeho pokus vytěsnil pryč brankář Sergio Asenjo, a Kokeho zakončení z následného rohového kopu bylo zablokováno. Ve 28. minutě se Villareal dočkal své první trefy. Tiago mizerně rozehrál s Diegem Godínem, čehož využil Trigueros, jenž udělal pár kroků do vápna, a odtud zamířil ke vzdálenější tyčce.

Ihned poté se hlavní hříšník této situace Tiago poroučel ze hřiště, pravděpodobně díky poraněnému kolenu, a v sestavě ho nahradil Saúl Ňíguez. Atlético i nadále působilo spíše bezradným dojmem a ve 38. minutě inkasovalo podruhé. Střelu Alexandra Pata nedokázal Oblak udržet v rukavicích, takže se z dorážky prosadil Jonathan dos Santos.

Hájit hostující svatyni již nemohl slovinský reprezentant, který si právě během tohoto momentu poranil levé rameno, a jeho místo zaujal Miguel Ángel Moyá. Ani po obrátce se hra madridského celku nijak výrazně nezlepšila. Ve třetí minutě nastavení přidal ještě jeden domácí gól R. Soriano, jehož skákavý pokus zaplul k tyčce.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tři body hosté

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele