1. kolo
22.08.2016 22:00 CET
2 : 4
(2:3)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - UD Las Palmas 2:4

Takovýhle vstup do nové sezóny si fotbalisté Valencie, kteří hodlají za každou cenu napravit neúspěšný loňský ročník, rozhodně nepředstavovali. V duelu proti Las Palmas byli favority a porážka nebyla očekávaným výsledkem, pro Netopýry je však možná ještě horším zjištěním, že inkasovali celkem čtyři branky.

Santi Mina poslal domácí do vedení a zdálo se, že vše dopadne dle předpokladů. Jenže celek z Kanárských ostrovů brzy zabral a díky brankám Marka Livaji, Jonathana Viery a Kevina-Princeho Boatenga otočil vývoj skóre ve svůj prospěch. Santi Mina sice skóroval ještě jednou, jenže v závěru nakonec Marko Livaja znovu udeřil a přisoudil tři body na stranu hostů.

Možná že se valencienský kouč Pako Ayestarán rozhodl schválně pro nezařazení obránce Shkodrana Mustafiho do základní sestavy. O tuhle stálici defenzivních řad Los Che se totiž výrazně zajímá anglický Arsenal, takže riskování jeho zdraví by nebylo před případným přestupem úplně tím pravým ořechovým.

Nicméně po půli už Němec přece jenom do hry zasáhl, vždyť Ayestaránovi svěřenci odcházeli do kabin s třígólovým nášupem. Každopádně utkání se pro Valencii nevyvíjelo vůbec špatně, v 6. minutě si soupeř nepohlídal bližší tyčku, na centr z rohového kopu si naskočil Santi Mina a hlavou v pohodě usměrnil míč do brány.

Vedení však domácím nevydrželo příliš dlouho. Konkrétně jen deset minut, neboť Michel našel svým parádním pasem z pravé strany v šestnáctce nabíhajícího si Livaju, jenž hlavičkou zamířil ke vzdálenější tyčce. Poté Joao Cancelo fauloval v šestnáctce Daniho Castellana a nařízenou penaltu proměnil Jonathan Viera.

A ve 31. minutě Las Palmas dokonce zvýšil svůj náskok, jelikož Boateng, čerstvá posila z AC Milán, zužitkoval centr od El Zhara. Valencii se ještě do obrátky podařilo vsítit kontaktní gól a opět to bylo zásluhou rohového kopu. Ve vápně byl znovu ne úplně dobře hlídaný Santi Mina, který umístil svou střelu přesně pod břevno.

Netopýři se ve druhé půli horlivě snažili vyrovnat, ale když Santi Mina odmítl šanci připsat si na své konto hattrick vlivem dobrého zákroku gólmana Javiho Varase a Paco Alcácer trefil jen břevno, mohl protivník dvě minuty před koncem přidat čtvrtou pojišťovací trefu. O tu se po rychlém brejku postaral podruhé v utkání Livaja.

Autor: Patrik Sandev / espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

No dúfam že Vale vyhrá...

tip: 1:0

Reagovat
9augi9

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

klasika

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele