27. kolo
11.03.2017 13:00 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Sporting Gijón 1:1

Po třech domácích vítězstvích v řadě Valencia na Mestalle ztratila, nenavázala na svůj podzimní tříbodový výsledek v Gijónu, protože se především střelecky značně trápila. Hosté přitom nebyli daleko od plného bodového zisku, po hodině hry je poslal do vedení Duje Čop, jenže domácí nakonec pět minut před koncem srovnali díky Munirovi El Haddadimu.

Netopýři vyprodukovali dvakrát více střeleckých pokusů, drželi více míč na svých kopačkách, přesto se strachovali alespoň o nějaký bodový úspěch. Kdyby Sporting, jehož šance na záchranu by případná výhra značně posílila, dokázal svého soupeře porazit, byl by to pro mužstvo kouče Vora nezasloužený a hodně hořký konec.

První poločas mnoho gólových příležitostí nenabídl, přesto především Zaza už od úvodních minut ukazoval, že má opravdu velký střelecký apetit. Poprvé zakončoval v 11. minutě, ale mimo, v 17. minutě se propracoval k hlavičce, zase však netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Po půlhodině hry dopadla další jeho hlavička stejným způsobem.

I když toho směrem dopředu Gijón opravdu moc nepředvedl, v závěru prvního dějství to byli svěřenci trenéra Rubiho, kdo nejvíce zahrozil. Na bližší tyčce si naběhl na centr z rohového čtvrtkruhu Mikel Vesga a hlavičku tlačil právě na druhou stranu branky, nicméně o malinký kousek kýžený a chtěný prostor minul.

Začátek druhého poločasu vyšel daleko lépe Valencii. Ve 47. minutě unikl do sóla Orellana, jenže míč poslal pouze vedle. Pak mohli Los Che udeřit z pokutového kopu, Mikel Vesga totiž ve vápně drcl zezadu do Josého Gayy, avšak Dani Parejo nabídnutou šancí pohrdl a dobře chytajícího brankáře Pichu Cuéllara nepřekonal.

V 60. minutě naopak připravili změnu dosud bezbrankového skóre Rojiblancos. Burgui zakličkoval v šestnáctce a ostře vypálil, gólman Diego Alves vyrazil míč pouze před sebe, a Čop měl z dorážky poměrně snadnou práci skórovat. Zpackaný zápas se nedařilo domácím dlouhou dobu napravit, byť se o to horoucně snažili.

Dvanáct minut před koncem si vzal slovo znovu Zaza, a i když tentokráte ze střední vzdálenosti namířil mezi tři tyče, narazil na pozorného Pichu Cuéllara. Vyrovnáno bylo až v 85. minutě. Joao Cancelo poslal zprava táhlý centr do pokutového území, odkud trošku šťastná hlavička Munira doletěla přesně do šibenice.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele