29. kolo
02.04.2017 18:30 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Deportivo La Coruña 3:0

Minulá tři ligová klání těchto soupeřů skončila vždy remízou 1:1, tentokráte však výrazně lépe zvládla tenhle souboj Valencia, která La Coruňu vyprovodila hned třemi brankami. Zatímco se tak domácí posunuli v tabulce na třináctou příčku a navýšili svůj náskok na sestupové pásmo na rozdíl jedenácti bodů, hosté klesli na šestnáctou pozici.

Začalo se opravdu hodně zostra. Už ve 3. minutě se totiž objevil ve velké příležitosti Orellana, který vystřelil z vyložené pozice, zamířil ovšem trestuhodně jen do prostoru, kde stál připravený hostující brankář Lux. Na druhé straně o pár chvil později Andoneho srazil k zemi Martín Montoya a Deportivo zahrávalo pokutový kop.

Docela překvapivě se jako exekutor snažil prosadit Fajr, jenž letos nezaznamenal jediný gól, a ve své šanci selhal. Jeho pokus mířící k tyči totiž dokázal vyrazit do bezpečí gólman Diego Alves. Jen o nějakou minutku později se podařilo rozvlnit síť Carlesovi Gilovi, ovšem jeho trefu rozhodčí neuznali pro ofsajd, a hosté tak i nadále smutnili.

Především pak proto, že chvilku na to se Netopýři ujali vedení. Po standardce sice nikým nehlídaný Munir trefil hlavou břevno, jenže k dorážce se až příliš snadno propracoval Garay, který bez problémů doklepával za brankovou čáru. Ve 29. minutě to bylo již o dvě branky, na bližší tyčce si totiž srazil centr z rohového čtvrtkruhu do vlastní brány Albentosa.

V závěru poločasu se snažil snížit Carles Gil, nicméně s jeho technickou střelou levačkou si poradil robinsonádou Diego Alves. I po přestávce měli hosté možnost poprvé skórovat, třeba Joselu se v 57. minutě ocitl ve velmi slušné pozici, jenže i v tomhle případě si Diego Alves poradil. V 72. minutě zase neuspěl Andone.

Závěr utkání pak daleko lépe vyšel Valencii, která přidala v nastavení ještě jednu pojistku. Těsně předtím přitom mohl už rozhodnout Garay, který se dostal k vyraženému střeleckému pokusu Joaa Cancela, jenže zamířil jen vedle. V koncovce si pak vedl daleko lépe právě Joao Cancelo, jenž z brankového území snadno propálil Luxe.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele