36. kolo
07.05.2017 16:15 CET
4 : 1
(2:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - CA Osasuna 4:1

Valencie ukončila černou sérii tří porážek za sebou a vyšlápla si na poslední Osasunu výhrou 4:1. O první dvě branky se postaral nezvyklý střelec Ezequiel Garay, jehož po změně stran ještě doplnili Simone Zaza a Rodrigo Moreno. Závěrečné snížení Miguela Olavideho v poslední minutě již bylo pouze kosmetickou úpravou. Los Che se tak udrželi na třinácté příčce, jeden bod za Celtou Vigo a dva za jedenáctou Malagou, která v závěru sezony čtyřmi triumfy v řadě letí tabulkou vzhůru. Osasuna zůstává poslední.

Poprvé bylo před brankou hostí pořádně rušno po dvaceti minutách, když gólman Sirigu musel zneškodnit nebezpečný přímý kop Pareja a poté se spolehnout na obránce před sebou, aby nedovolili Valencii vyražený míč doklepnout do sítě. Po následném rohu ale Osasuna přece jen inkasovala: přízemní centr Naniho našel na zadní tyči Garaye, jenž předskočil Davida Garcíu a ve skluzu snadno zblízka posunul míč za brankovou čáru.

V šestadvacáté minutě měl vyrovnání na hlavě Fausto, jenže Jaume Domenech vytáhl špičkový zákrok a vytěsnil pokus záložníka Osasuny na rohový kop. Místo remízového poločasového stavu tak nakonec platilo skóre 2:0. V poslední minutě před odchodem do kabin totiž znovu udeřil Garay, jenž zůstal na útočném výletu po dalším odvráceném rohu a zpětnou přihrávku Zazy i s tečí bránícího hráče procpal za Siriguova záda podruhé.

Jednadvacet minut před koncem pak domácí předvedli opravdovou lahůdku. Svižná kombinace na jeden dotek po ose Mangala - Nani - Rodrigo skončila až u osamoceného Simoneho Zazy před odkrytou brankou, čímž italský forvard nepohrdl. Pět minut nato navíc Naniho centr způsobil v osasunské obraně chaos, jehož po nepovedeném odkopu Vujadinoviće potrestal střídající Rodrigo čtvrtým gólem odpoledne.

Řídnoucí tribuny stadionu Mestalla se ještě v dvouminutovém nastavení dočkaly jedné trefy, ovšem do sítě domácího týmu. Alex Berenguer zakončil svůj dravý průnik zpětnou přihrávkou k nohám Olavideho, jenž bez přípravy poslal míč do Domenechova protipohybu na přední tyč a alespoň trochu zmírnil debakl, jaký si Osasuna z Valencie odváží.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele