20. kolo
30.01.2017 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

UD Las Palmas - Valencia CF 3:1

Domácí forma Las Palmas nedoznala změny ani v pondělní dohrávce s Valencií. Ostrované totiž s přehledem zvítězili 3:1, přestože po brzké trefě Santiho Miny prohrávali, a nadále se mohou pyšnit neporazitelností na vlastní půdě. Valencie naopak po dvou vítězstvích v řadě utrpěla další ztrátu a potácí se stále na nelichotivém patnáctém místě. Las Palmas zůstává jedenácté.

První šance zápasu připadla hostům, když se ve dvanácté minutě dostal k nebezpečnému centru José Gayá, avšak hlavičkující Munir El Haddadi poslal svůj pokus nad břevno. Aktivní Gayá ale pokračoval ve větrání své levé strany hřiště i nadále a po dvaceti minutách právě po této trase došlo na průlom skóre. Tentokráte se na konci špičkového centrovaného pasu ocitl Santi Mina a na rozdíl od svého kolegy Munira již dokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi a překonat brankáře Javiho Varase.

Las Palmas se sice po celou úvodní půlhodinu potácelo bez jediné vytvořené šance, ovšem postupně se domácím dařilo přebírat otěže zápasu a s blížícím se koncem první půle svůj tlak gradovat. Kevin-Prince Boateng ještě poslal střelecký pokus těsně vedle, ale tři minuty před odchodem do kabin se již svěřenci kouče Setiéna dočkali. Krásnou ranou zdálky do horního růžku se totiž prosadil Jonathan Viera.

Krátce po změně stran měl třetí gól večera na kopačkách Nani, jenže jeho křižná rána nakonec zapadla vedle zadní tyče. Jakékoli další naděje hostí na vítězství pak výrazně otupil smolař zápasu Munir, který si připsal dvě žluté karty v rozmezí pouhých několika minut a již v jednapadesáté minutě se musel pakovat ze hřiště. Domácí navíc na nic nečekali a početní výhodu dokázali využít hned záhy, když Mauricio Lemos předvedl na stopera neuvěřitelnou mušku a z přímého kopu nedal brankáři Alvesovi šanci zasáhnout.

Krátce po hodině hry navíc přidal pojišťovací třetí gól Las Palmas neodbytný Boateng, který využil uklouznutí Eliaquima Mangaly a zblízka skóroval. Valencie byla na kolenou a nepomohl jí ani debut nové posily Simoneho Zazy. S blížícím se závěrem mohly ještě oba celky alespoň jednou skórovat, jenže Boateng i Mangala v zakončení selhali, a tak již skóre zůstalo až do konečného hvizdu na stavu 3:1 pro domácí Las Palmas.

Autor: Martin Kantor / sportsmole.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud udělala Valencia Vilarreal , tak musí spláchnout i Las Palmas. Nebo je vše jinak?

Reagovat
netopier

Nemôžeš to takto hodnotiť. To ako keby si povedal že Villarreal porazil Barcelonu, tak automaticky musí vyhrať nad každým, koho porazila Barcelona.

Las Palmas doma ešte neprehralo, hrajú kombinačný futbal a nechcú súperovi požičať loptu.

Ale zase my sme sa posledné 3 zápasy neskutočne zlepšili a momentálne sme schopní hrať prakticky s hocikým dobrý zápas.

Tento zápas radšej nedávaj na tiket pretože to môže skončiť hocijako

Reagovat
smazaný uživatel

Book si trvá na svém, dle něho je domácí tým favorit, já s ním nesouhlasím.

Reagovat
netopier

favorit je, ale len papierový

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
Frantszek

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele