31. kolo
09.04.2017 20:45 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

UD Las Palmas - Real Betis 4:1

Las Palmas znovu ukázalo, že před vlastními fanoušky body ztrácí opravdu minimálně, a po dvou venkovních porážkách si výrazně spravilo chuť proti Betisu. Domácím musela vadit snad jen inkasovaná branka v závěru. Hostům se anglický týden vůbec nepovedl, nezískali během uplynulých tří kol ani bod a zůstali v tabulce na nudném patnáctém místě.

V minulých dvou zápasech celek z Kanárských ostrovů inkasoval celkem šest gólů. Právě nekompaktně působící obrana mu vlastně znemožnila alespoň nějakým způsobem uspět. Tentokráte však vzadu působili svěřenci kouče Quiqueho Setiéna na jedničku, a to možná především proto, že na stoperu již mohla působit obvyklá dvojice Lemos s Bigasem.

První poločas byl o poznání méně zajímavější než ten druhý. Nejprve zahrozil v 17. minutě Boateng, jenž se ocitl ve slušné střelecké pozici těsně před pokutovým územím, výtečně si však počínal brankář Adán, který vyběhl včas a soupeře vychytal. Na druhé straně se snažil prosadit Álex Alegría, nicméně Bigas jeho střelu dobře zablokoval.

Až těsně před přestávkou se diváci na Estadio Gran Canaria dočkali první branky utkání. Míč poskakující v šestnáctce nakonec skončil na hlavičce Boatenga, ten ho sklepl pro Vicenteho Gómeze, který byl u balónu o něco dříve, než Adán, a dotlačil ho za brankovou čáru. Těsně po obrátce pak Los Amarillos navýšili vedení.

Ve středu hřiště předvedli akci na jeden dotek, Jesé přihrál doprava na rozeběhnutého a na hranici ofsajdu balancujícího Boatenga, na jehož zakončení si sice Adán šáhl, přesto se jeho snaha ukázala jako zbytečná. Betis nenacházel na protivníkovu defenzívu žádný recept a v 62. minutě prohrával už o tři góly, to když se po individuálním průniku prosadil Jonathan Viera.

Osm minut před koncem domácí přidali ještě jeden zásah. Pezzella ve vápně podrazil pronikajícího Jesého, sám faulovaný se pak jal zahrát nařízený pokutový kop a bezpečně proměnil. Sevillské mužstvo se v 88. minutě alespoň zaradovalo z částečného úspěchu, Rafa Navarro snížil díky své parádní pumelici, která skončila přesně pod břevnem.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele