30. kolo
05.04.2017 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Sporting Gijón - Málaga CF 0:1

Po šesti neúspěších v řadě se Málaga konečně zaradovala z vítězství a odpoutala se od sestupového pásma na rozdíl osmi bodů. Gijón, který si díky posledním třem kolům znovu výrazně řekl o záchranu, zase své šance snížil na minimální hodnoty. Klíčový souboj o holé přežití rozhodla jediná trefa Sandra Ramíreze ze závěru první půle.

Ještě před utkáním dělilo oba celky v tabulce jen pět bodů. Sporting měl lepší formu a byl notně povzbuzený o víkendovou remízu na půdě favorita ze Sevilly, možná však až příliš chyběli defenzivní pilíři Fernando Amorebieta a Lillo Castellano, takže udržet čisté konto se nepodařilo. V útoku pak mělo mužstvo kouče Rubiho také velkou porci smůly.

Oba mančafty si moc dobře uvědomovaly, že je tohle pro ně hodně důležité střetnutí, a tak první poločas byl docela opatrnou záležitostí. Jakousi první nebezpečnější střelu vyslal Ricca, levačkou však z dálky výrazněji nemohl ohrozit gijónského brankáře Pichu Cuéllara. Jeho spoluhráči směrem dopředu poprvé zahrozili zhruba ve 27. minutě.

Po standardce vznikl v pokutovém území Málagy docela velký zmatek, najednou se míč dostal na hranici brankového území k nohám Traorého, jehož bravurně vychytal gólman Kameni. To podstatné se událo těsně před odchodem hráčů do kabin, pět minut před koncem přišel na řadu onen rozhodující moment, jenž určil konečný výsledek.

Keko zaběhl s míčem až k brankové čáře, stačil ho ještě přihrát do šestnáctky zcela volnému Sandrovi Ramírezovi, jehož střelu neudržel trestuhodně v rukavicích Pichu Cuéllar, kteý ho následně marně lovil za brankovou čárou. Domácí se každopádně nevzdávali. A především v závěru druhého poločasu svému týmu opravdu notně zatopili.

Zásadní úlohu tu pro celek z Andalusie sehrál pozorný Kameni. Burgui, o jehož startu se kvůli lehkým zdravotním problémům spekulovalo, ho vystrašil svým zakončím pravačkou, v nastavení se ho snažil technicky překonat elegantně Víctor Rodríguez, v obou případech si však kamerunský muž v rukavicích poradil.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele