28. kolo
19.03.2017 18:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Granada CF 3:1

Důležité střetnutí o záchranu zvládl lépe Gijón, který vůbec poprvé od začátku prosince minulého roku získal své první vítězství, předskočil svého protivníka v tabulce a snížil svou ztrátu na sedmnáctou příčku na rozdíl pěti bodů. Granada prohrála venku už podvanácté v této sezóně a propadla se na předposlední pozici.

Hosté byli v úvodních minutách aktivnější a vypracovali si hned tři slibné možnosti. Nejprve si brankář Diego Mariňo, který v brance nahradil vykartovaného Ivána Cuéllara, poradil se střelou Isaaca Cuency, o dost větší potíže měl s pokusem Andrease Pereiry, a pak hlavou dokonce rozvlnil síť Ingason, jenže gól mu nebyl uznán pro předchozí faul.

Domácí poprvé výrazněji ohrozili Ochou po dvaceti minutách, konkrétně to byl Burgui, který na levé straně rychle zakličkoval, svou levačkou následně ostře vypálil, nicméně na granadského gólmana nevyzrál. Z následné akce po rohovém kopu se pak málem prosadil hlavou Babin, nebýt výtečného zákroku Ochoy.

Sporting pokračoval v tlaku, ve 24. minutě se před Ochoaou objevil v tutovce Víctor Rodríguez, nicméně z blízkosti napálil míč jen do něho. Osm minut před obrátkou byl Víctor Rodríguez gólovému úspěchu ještě blíže, tlačil balón ke vzdálenější tyčce, avšak ten i díky lehké teči Ochoy skončil nakonec pouze na tyčce.

O všem podstatném tedy musela rozhodnout až druhá půle. V 51. minutě se Granada ujala vedení. Andreas Pereira vyslal centr z pravé strany do pokutového území, tam si naběhl Ingason, který ve skluzu překonal Diega Mariňa. O devět minut později bylo ovšem srovnáno, to když Burgui přihrál lépe postavenému Traorému, a ten snadno zacílil.

Tahle trefa Gijón pořádně nakopla a během pár okamžiků přidal další dvě branky. V 64. minutě si Babin naskočil hlavou na centr z levé strany od Sergia Álvareze a v koncovce nezaváhal. A poté Carlos Castro po rychlé akci uvolnil nabíhajícího si Carlose Carmonu, jenž sám před Ochoaou rovněž nemohl zaváhat.

I nadále bylo mužstvo trenéra Rubiho, které předvedlo jeden z nejlepších výkonů v sezóně, lepším celkem, a dokonce mohlo přidat ještě jednu třešničku na chutném dortu. Ingason ve vápně podrazil Burguie, kopala se penalta, ke které se postavil jako exekutor Traoré. Jenže toho parádním skokem k tyči vychytal zkušený Ochoa.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele