21. kolo
05.02.2017 16:15 CET
2 : 4
(0:1)

Reportáž

Sporting Gijón - Deportivo Alavés 2:4

Do této chvíle nastřádalo Deportivo jen sedmnáct vstřelených branek. Nicméně proti aktuálně sestupujícímu Sportingu si pořádně zastřílelo, vůbec poprvé v sezóně v jednom zápase nastřílelo čtyři branky a trápícího se soupeře poměrně snadno přetlačilo. Rozhodně si tak před odvetou semifinále Copa del Rey proti Celtě Vigo může věřit.

První poločas přitom příliš nenaznačoval, že by diváci v El Molinónu, kam dorazilo přes dvacet tisíc fanoušků, mohli nakonec uvidět šestici přesných zásahů. Vlastně se toho na hřišti až na trefu Rubéna Sobrina, který poslal Alavés do vedení v 10. minutě přesnou střelou ke vzdálenější tyči po parádní přihrávce Kataie, nic moc nedělo.

Jen o pár chvil později si domácí znovu nedali pozor v obraně, za níž zaběhl až příliš snadno Edgar Méndez, každopádně brankář Iván Cuéllar včas zareagoval, vyběhl z branky a možné nebezpečí dobrým zásahem zažehnal. Do přestávky musel rozhodčí Jesús Gil udělit několik žlutých karet, střeleckých pokusů bylo naopak poskrovnu.

Gijón sice vstoupil do druhého dějství lépe, nicméně Roberto Canella vyrovnáni odmítl, neboť z úhlu mířil jen hodně mimo bránu. Na druhé straně Jorge Meré fauloval v pokutovém území pronikajícího Carlose Vigaraye a kopala se penaltu. Tu pak v 58. minutě proměnil nekompromisní střelou pod břevno Christian Santos.

I nadále byli hosté aktivnějším mužstvem, po hodině hry pálil těsně mimo Edgar Méndez, aby si spravil chuť dvacet minut před koncem, když se na střeleckou listinu zapsal díky další penaltě, která byla nařízena za udeření loktem Fernanda Amorebiety do protihráče Deyversona. O vítězi bylo v tuhle chvíli vlastně rozhodnuto.

Domácím se podařilo snížit, Traoré z blízkosti využil jemného obloučku Casese, jenže za chvilku znovu prohrávali o tři góly. Centr Óscara Romera z pravé strany propadl na zadní tyč na volného Alexise, jenž hlavou snadno skóroval. Poslední tečku za utkáním udělal Carlos Castro, jenž po zemi levačkou zamířil přesně na bližší tyčku.

Autor: Patrik Sandev / marca.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele