23. kolo
18.02.2017 13:00 CET
1 : 4
(0:0)

Reportáž

Sporting Gijón - Atlético Madrid 1:4

Hattrick za pět minut. Tohle byl rozhodně mistrný počin útočníka Kévina Gameira, který ukončil trápení Atlética na půdě solidně hrajícího Sportingu a zařídil hostům povinné tři body. Kouč Diego Simeone ho přitom na hřiště poslal až po hodině hry. Ještěže tak udělal, jinak by jeho oslavy 100. odtrénovaného venkovního zápasu v LaLize mohly být značně pochmurné.

Před rokem se podařilo Gijónu madridské Atlético zaskočit a před vlastními fanoušky ho těsně porazil. A po minulém vítězství nad Leganésem si rozhodně brousil zuby i na další nečekaný úspěch. Soupeř se ovšem před vstupem do jarní části Ligy mistrů nenechal odkopnout. Díky závěrečnému tlaku nakonec uzmul všechny tři body.

Po celou dobu byli Los Colchoneros asi o něco aktivnějším celkem, nicméně mnohokrát se jim nezadařilo v koncovce. Jako první se dostal do šance Griezmann, jenž si navedl míč na levačku, zamířil však těsně vedle. O devět minut později mířil ke vzdálenější tyčce Ángel Correa, avšak ani on netrefil kýžený a chtěný prostor.

Závěr poločasu pak daleko lépe vyšel Gijónu. A pořádně nebezpečný byl hlavně Traoré. Nejprve vyhrál přetlačovanou s bekem Savičem, už už se chystal vystřelit z vyložené pozice, výtečně se mu však pod nohy vrhl na poslední chvíli vracející se obránce Lucas Hernández. Pak útočník Pobřeží slonoviny dokonce trefil tyčku!

Nicméně za úvod do druhé půle by si domácí asi nejradši nafackovali. Uběhlo jen pár sekund, než se ke střele propracoval Carrasco, jehož pokus brankář Iván Cuéllar neudržel v rukavicích. Belgičan pak situaci dohrál, doběhl pomalu až na brankovou čáru a z blízkosti snadnou dorážkou načal účet utkání.

Za chvilku ale bylo znovu vyrovnáno. Burgui unikl podél levé strany, poslal centr na zadní tyč, odkud Sergio Álvarez tvrdou dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Dlouho domácí favoritovi tohoto střetnutí vzdorovali. A nebyli daleko alespoň od nerozhodného výsledku. V 62. minutě však přišel na plac Gameiro, který jim radost úplně pokazil.

Deset minut před koncem si naběhl do středu pole na kolmici Griezmanna, udělal kličku Ivánu Cuéllarovi a pohotově zacílil. Jen o minutu později náskok Atlética navýšil přesnou střelou ke vzdálenější tyči. A hattrick pak Gameiro zpečetil o tři minuty později, to když po samostatném úniku zase zakončil podél Ivána Cuéllara.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
czech_mira

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Gameiro to je žolík, kam se hrabe Pulkrab..:)

Reagovat
czech_mira

Navíc to nebyly vůbec jednoduchý situace

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele